Hyppää sisältöön

Steve Strickerin chippitekniikka

Steve Stricker otti PGA Tourin parhaan lähipelaajan tittelin kaudella 2016.

Stickerin tekniikka ei ole aivan tyypillinen. Hän käyttää taakseviennissä erittäin vähän ranteita. 

Jotta ranteet pysyvät suorana on pelaajan oikean ranteen ja käsivarren pysyttävä tavallista tiukempana. Stricker kertoo puristavansa mailaa chipatessa ja putattessa hieman enemmän kuin tyypillinen tourpelaaja. Hänen mielestään liike on yksinkertaisempi kun ranteet eivät taitu. 

Kun kädet pysyvät tiukkana svingin lag siirtyy ranteiden sijaan mailan varteen. Videon hidastuskuvasta on havaittavissa varren taipuminen, joka oikein ajoitettuna saa aikaan terävän osuman ja reilusti spinniä. Tästä syystä tourpelaajat käyttävät wedgeissä pehmeämpiä varsia kuin muissa raudoissa. 

Alkuasennossa Stricker pyrkii pitämään mailan lähes pystysuorassa, eikä hän työnnä käsiä pallon etupuolelle. Näin tulokulma palloon pysyy loivana ja mailan bounce toimii oikein. 

Stricker käyttää lähipelissä pääasiassa 53° ja 59° wedgejä. Molemmissa mailoissa bouncea on reilusti 10-12 astetta. Pohjan takaosa on kuitenkin hiottu niin ettei bounce kasva liian suureksi mailaa avattaessa. 

Steve Strickerin tekniikkaa kannattaa kokeilla jos omassa lähipelissä ilmenee vaikeuksia. Jason Day on käyttänyt samaa tekniikkaa hyvin tuloksin. Stricker käyttää hyvin vähän ranteita myös täydessä svingissä ja näin liike siirtyy saumattomasti lähipeliin.  

Jos haluat jotain uutta svingiin ja lähipeliin kokeile Strickerin metodia. Tee lopulliset päätökset kuitenkin oman pelin ehdoilla ja käytät sitä tekniikkaa, joka sopii parhaiten sinulle. 

 

Etsi luettavaa