Hyppää sisältöön

Steve Stricker rikkoi Tiger Woodsin ennätyksen: ” Taidan laittaa hänelle tekstiviestin muistutukseksi”

Tiger Woods ja Steve Stricker pelasivat lukuisia kertoja parina Ryder Cupissa sekä Presidents Cupissa. Kuva vuoden 2019 Presidents Cupista, jossa he olivat Fred Couplesin apulaiskapteeneja. KUVA: GETTY IMAGES

56-vuotias Steve Stricker jäi ilman major-voittoja aktiiviurallaan. Champions Tourilla hän on voittanut jo kuusi majoria, yhteensä 14 kisaa. Viimeisin uroteko on 53 perättäistä kierrosta alle parin.

Steve Stricker pelaa viikonloppuna kotiosavaltiossaan Wisconsinissa PGA Champions Tourin kisaa. Ensimmäisen kierroksen tulos 6 452 metriä pitkällä University Ridge Golf Clubin kentällä oli hurja, 65,-7.

Stricker jakaa toista sijaa, Justin Leonard ( 62,-10) oli perjantain tähti.

Stricker ylitti kuitenkin merkittävän rajapyykin. Kierros oli 53:s perättäinen jonka hän on pelannut alle parin tai pariin. Lähes kaikki kierrokset ovat PGA Champions Tourilta vuosilta 2022-2023 jaksossa, joka on tuottanut kuusi voittoa, näistä kaksi vuoden 2023 majoreissa.

Merkille pantavaa on, että Stricker rikkoi samalla Tiger Woodsin vuosina 2000-2001 tekemän entisen ennätyksen, 52 perättäistä kierrosta alle parin tai pariin.

Myös Woods voitti 52 kisan putkensa aikana kuusi kisaa.

Selvää toki on sekin, että Woodsin kierrostulokset ovat haastavampia PGA Tourilla pelattuina. Virallisissa tilastoissa Stricker on kuitenkin nyt ykkönen Champions Tourin menestyksillään.

Woods ja Stricker ovat myös hyviä ystäviä keskenään. Stricker oli yhdessä Jim Furykin kanssa Tigerin ”valittu” nelinpelipari Ryder Cupeissa sekä Presidents Cupeissa.

Kuin kohtalon ivaa on tätä taustaa vasten se, että Woods & Stricker hävisivät 2012 Ryder Cupissa kaikki kolme yhteistä otteluaan, molemmat vielä kaksinpelinsäkin.

Tämä jäi Strickerin viimeiseksi Ryder Cupiksi pelaajana.

Vuoden 2021 ottelusarjassa hän sai makean revanssin kipparoimalla USA:n ylivoimaiseen voittoon Euroopasta – ja sen kapteenista, PGA Champions Tourin kovasta kilpakumppanistaan Padraig Harringtonista.

Kuluvalla kaudella Stricker on pelannut PGA Champions Tourilla 33 kierrosta. Paras tulos on 60,-12, heikoin 71,-1.

Stricker on yhteensä 154 alle parin ennen viikonlopun kahta kierrosta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa