Hyppää sisältöön

Stensonin ja kumppanien uusi kahden golfkentän keskus rakennetaan ainutlaatuiseen paikkaan – ”Henrikin leikkikentällä” 11 reikää

Crownwoodin kenttä rakennetaan lähelle merenrantaa Etelä-Ruotsissa. HAVAINNEKUVA: CROWNWOOD CLUB

Henrik Stenson on yksi kolmesta perustajasta ainutlaatuisessa golfkenttäprojektissa.

Ruotsin länsirannikko on melkoinen huippukenttien keskittymä. Kun rannikkoa lähtee kipuamaan etelästä kohti pohjoista löytyy matkan varrelta muun muassa sellaisia huippukenttiä kuin Falsterbo, Ljunghuset, The National, Barsebäck, Vasatorp ja Halmstad.

Pian nämä golfkentät saavat täydennyksen, kun Ångelholmin keskustan eteläpuolelle rakennetaan Crownwood Club. Sen takana on muun muassa LIV Golfiin siirtynyt Henrik Stenson, Pohjoismaiden kaikkien aikojen menestynein miespelaaja.

Reikiä uuteen golfkeskukseen tulee yhteensä 29, sillä 18-reikäisen kentän lisäksi rakennetaan myös 11-reikäinen kenttä, jota kutsutaan ”Henrikin leikkikentäksi”. Se on lyhyempi kenttä, jossa on suhteessa enemmän par 3 -reikiä.

Kentän suunnittelusta vastaa Henrik Stenson Golf Design ja käytännössä kenttäarkkitehti Christian Lundin, joka on myös yksi hankkeen kolmesta perustajasta.

Trion täydentää norjalainen yrittäjä ja sijoittaja Arild Karlsen, joka kertoo LinkedIn-palveussa osaamisalueikseen peli-, teknologia-, urheilu-, sotilas- ja matkailualan.

Crownwood Clubin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että työt alueella ovat jo alkaneet ja että kenttien pitäisi valmistua vuonna 2025. Lundinin mukaan maa-alue on suorastaan täydellinen golfkentän rakentamista ajatellen.

”Yli 10 vuotta sitten minulla oli tilaisuus patikoida Kronoskogenissa ensimmäistä kertaa, enkä ole sen jälkeen voinut päästää irti ajatuksesta, kuinka täydellinen maa on golfkentälle.Täällä on potentiaalia, jota on harvoin nähty, ja mahdollisuuksia luoda aivan fantastinen golfkokemus”, Lundin hehkuttaa tiedotteessa.

Christian Lundin (vas.) Henrik Stenson ja Arild Karlsen (oik.) ovat miehet uuden golfkeskuksen takana. KUVA: CROWNWOOD CLUB

Maa-alue sijaitsee lähellä merenrantaa. Hiekkaisessa maastossa kasvaa lyhyitä käppyrämäntyjä, joiden ympäröimänä väylät sijaitsevat. Kyseessä on ainutlaatuinen paikka golfkentän rakentamiseen, kuten havainnekuvastakin voi päätellä.

”Minulla on yhdessä tiimini kanssa mahdollisuus yhdistää pitkä golfkokemukseni ja luoda ainutlaatuinen kenttä näin kauniiseen paikkaan. Olen vakuuttunut siitä, että lopputuloksesta tulee erinomainen ja että se tuo Ängelholmin kartalle”, Stenson sanoi tiedotteessa.

Lundin uskoo, että golfkenttä tulee houkuttelemaan jäseniä myös Ruotsin rajojen ulkopuolelta. Perustajat havittelevat kentälle noin 500–600 jäsentä, ja tarkoituksena on rajoittaa pelattujen kierrosten määrä noin 15 000 vuodessa. Kyseessä on hyvin pieni määrä, sillä Etelä-Ruotsissa kausi kestää lähes ympäri vuoden.

Jäsenmäärää on tarkoitus kerryttää hitaasti ja huolellisesti.

Etsi luettavaa