Hyppää sisältöön

Stenson teki taas historiaa – kipparoi Eurooppaa seuraavassa Ryder Cupissa

Henrik Stensonin piti olla Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteeni vuoden 2023 haasteottelussa. KUVA: Getty Images

Henrik Stenson on valittu Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeniksi ensimmäisenä ruotsalaisena.

Henrik Stenson kipparoi Eurooppaa Italiassa syksyllä 2023 pelattavassa Euroopan ja Yhdysvaltain välisessä haasteottelussa.

45-vuotiaasta tähtipelaajasta tuli ensimmäinen ruotsalainen, joka kunniakkaaseen tehtävään on valittu. Aiemmin Stenson on ehtinyt voittaa ensimmäisenä ruotsalaismiehenä major-turnauksen. Edellisessä ottelussa viime syksynä hän toimi Padraig Harringtonin apukapteenina.

”Vaikka kyseessä on hieno henkilökohtainen kunnia, tämä on hieno asia myös maalleni ja kaikille ruotsalaisille pelaajille, jotka ovat esiintyneet Ryder Cupissa”, Stenson sanoi.

Stenson ottaa tehtävän vastaan iloisena ja innolla.

”Haluan kiittää valintalautakuntaa siitä, että he uskoivat minuun. Kerron heille ja jokaiselle eurooppalaiselle golfin ystävälle, että tulen tekemään kaikkeni, enkä jätä kiveäkään kääntämättä pyrkiessäni palauttamaan Euroopan takaisin voittokantaan”, Stenson sanoi.

Seuraava Ryder Cup -pelataan Rooman lähellä Marco Simone Golf Clubilla syys-lokakuun taitteessa 2023. Pelaajana hän on osallistunut otteluun viisi kertaa, joista voittoon on päätynyt kolme.

”Ihoni oli joka kerta kananlihalla, kun puin Euroopan joukkueen edustuspaidan päälleni pelaajana, ja tämä vain korostuu kapteenin roolissa”, Stenson sanoi.

Kapteenin valinnasta vastasi valintakomitea, johon kuuluivat kolmen edellisen Ryder Cupin kapteenit Darren Clarke, Thomas Bjørn ja Padraig Harrington sekä DP World Tourin turnauskomitean puheenjohtaja David Howell ja DP World Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley.

Yhdysvaltain joukkueen kapteeniksi on aiemmin valittu Zach Johnson.

Etsi luettavaa