Hyppää sisältöön

Stenson nousi kolmanneksi maailmanlistalla

Henrik Stenson pelaa vahvaa jaksoa.

Henrik Stenson syrjäytti Dustin Johnsonin kolmospaikalta. Hideki Matsuayma nousi puolestaan viidenneksi ja Garciakin kympin sakkiin

Ruotsin Henrik Stenson sijoittui sunnuntaina toiseksi Dubai Desert Classicissa. Se riitti nostamaan hänet maailmanlistalla kolmanneksi ohi Dustin Johnsonin

Sijoitus ei ole ruotsalaisen uran paras, sillä hän on ollut parhaimmillaan listalla toisena. Ykköstila on kuitenkin vielä saavuttamatta, ja se lienee Stensonilla jonkinlaisena tavoitteena. Sitä pitää vielä hallussaan Jason Day ennen loukkaantuneena oleva Rory McIlroyta.

Stensonin eilen päihittänyt Sergio Garcia nousi niin ikään listalle. Viime viikolla espanjalainen oli listalla 15:ntenä, mutta voitto nosti hänet jo yhdeksänneksi. Myös Garcia on aiemmin ollut rankingissa kakkosena, mutta ykköstila puuttuu.

Kovakuntoinen Hideki Matsuyama on listalla viidentenä.  Hän ei onnistunut nousemaan rankingissa, vaikka voittikin Phoenix Openin viikonvaihteessa.

Maailmanlistalla pelaajat rankataan pistekeskiarvon mukaan ja viiden kärki on nyt melko tiivis paketti. Eroa Dayn ja Matsuyaman välillä on vain reilu piste.

Mikko Ilosen sijoitus on uudella listalla 214. ja Mikko Korhosen 277:s. Molemmilla on mahdollisuus kohentaa sijoitustaan tällä viikolla, sillä he ovat viivalla Kuala Lumpurissa pelattavassa Malesian-kisassa.

Euroopan Touria voi seurata Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa