Hyppää sisältöön

Spiethin lapa halkesi, Scottia jännittää ykkösen tiillä

Adam Scottin kolmen viimeisen kisan sarja on vakuuttava.

Masters Tournament aiheuttaa kutinaa paitsi kotikatsomoissa myös kilpailijoiden keskuudessa. Jordan Spieth kantaa kisassa uutta draiveria, koska vanhan lapa halkesi. Manageri lupasi, että Tiger pelaa vielä tämän vuonna kisassa.

Adam Scott kertoi tiistaina, ettei uralla mikään tule nousemaan vuoden 2013 Masters-voiton tasolle. Silti australialaisen tavoitteena on haalia lisää major-pystejä takan reunalleen ja nousta hyvästä pelaajasta aikakauden parhaiden joukkoon.

Vaikka Scott ei tunne ikkunan vielä sulkeutuvan, hän ymmärtää, että voittamisen mahdollisuudet pienenevät joka vuosi hieman, kun ikää kartuu. Eilen hän kuitenkin vakuutti pystyvänsä pelaamaan major-tason golfia vielä yli nelikymppisenä. 

Mastersissa on omanlaisensa tunnelma ja jännitteisyys. Erityisen jännä paikka Adam Scottille on kauden ensimmäisen majorin avauslyönti, eikä jännittyneisyys täysin helpota muutaman ensimmäisen väylän aikana. 

”Jostain syystä jännitän ykkösen avauslyöntiä enemmän kuin esimerkiksi uusintaan menoa”, Scott sanoi.

”Se kertoo siitä, kuinka paljon Masters minulle merkitsee.”

Mickelson kuittaili pelikaverilleen

Vihreä takki on Phil Mickelsonille hyvä ase kanssapelaajien piikittelyyn. Tiistain harjoituskierroksella Phil kyseli Dustin Johnsonilta tämän iltasuunnitelmista. Phil oli tietysti menossa mestareiden illalliselle. 

Jordan Spiethin paras muisto vihreästä takista oli voiton jälkeinen aika kotona ystävien kanssa. Kuuluisa takki päällä grillikutsuilla sai aikaan paljon hauskoja tilanteita kavereiden kesken. Keskiviikkona Spieth joutui hankkimaan uuden lavan draiveriinsa. Luottopelin lapa halkesi ja Spieth ajoi uutta lapaa sisään pitkän rangesession aikana, jossa apuna oli Track Man -launch monitor. 

Rory McIlroy päätti tänä vuonna, ettei hänen kannata tulla paikalle liian aikaisin. Kenttä on sama kuin viime vuonna, ja McIlroy ehti pelata kaksi harjoituskierrosta maantaina ja tiistaina. Tavoitteena on välttää ylivalmistautuminen ja pitää näin mieli kirkkaana. Rory sanoo pelaavansa parhaiten kun olo on rento. Joka asiana viilaaminen ennen kilpailua voi vain lisätä kilpailun paineita. 

Rickie Fowler tuntee olevansa täysin valmis major voittoon. Kausien 2014 ja 2015 voitot PGA ja European Tourilla ovat tehneet voittamisesta hauskan haasteen. Aikaisemmin voittaminen tuntui enemmän yrittämiseltä kuin onnistumiselta. 

Par 3 -kilpailussa Fowler ja pelikaveri Justin Thomas tekivät peräkkäiset hole-in-onet yleisön riemuksi. Kilpailun voitti Jimmy Walker, joka pelasi yhdeksän reikää tulokseen -8 rikkoen samalla kisan kenttäennätyksen. 

Tiger näyttäytyi mestarien illallisella

Vaikka Tiger Woods ei pelaa Mastersissa näyttäytyi hän mestareiden illallisella hyvässä kunnossa. Woods on lehtitietojen mukaan harjoitellut kotonaan Floridassa ja pystyy lyömään draiveja jo täydellä teholla. Tiger ei kuitenkaan ollut fyysisesti vielä valmis kilpailemaan. Woodsin manageri Mark Steinberg kuitenkin ilmoitti, että Tiger tulee ehdottomasti kilpailemaan vielä kaudella 2016. 

Etsi luettavaa