Hyppää sisältöön

Spieth voittoon Pebble Beachillä

23-vuotias Jordan Spieth voitti jo yhdeksännen kerran PGA Tourilla. Vain Tiger Woods on yltänyt samaan määrään Spiethiä nuorempana.

Voitto tuli miehen sadannessa kilpailussa PGA Tourilla. Tästä on helppo laskea uran voittoprosentiksi tasan yhdeksän. Tässä tilastossa Spieth on selvästi Tigeria perässä. Kolmesta voitottomasta kaudesta huolimatta Woodsin uran voittoprosentti on yhä 24  pelatuista kilpailuista. 

Vaikka Spiethin vauhti ei ole aivan sama kuin Tigerilla, hän yltää tasoihin Rory McIlroyn kanssa ja jakamaan tilaston toista sijaa. 

Neljän lyönnin voitto Pebble Beachissä tuli onnistumisilla laajalla rintamalla. Spieth oli kolmas griiniosumissa (79 %), T14 väyläosumissa (78 %) ja kilpailun kakkonen puttikeskiarvossa.

Sunnuntain kierrokselle Spieth lähti viiden lyönnin johdossa. Päivän tavoitteena oli pelata kierros ilman ainuttakaan bogia ja näin varmistaa voitto ilman virheitä. Spieth onnistui tavoitteessaan tuloksella 70 (-2) ja päätyi yhteistulokseen -19. 

Toiselle sijalle pelasi tuntematon Kelly Kraft, joka tuplasi uransa tienestit 777 000 dollarin shekillä. Top 10 -sijoitus antoi myös pelipaikan ensi viikon Genesis Openiin Los Angelesiin. 

Dustin Johnson (3), Jason Day (T5) ja Jon Rahm (T5) kirivät viiden parhaan joukkoon. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa