Hyppää sisältöön

Spieth pelaa huikeaa golfia – Rory antoi myrskyvaroituksen

Jordan Spieth onnistui puolustamaan johtoasemaansa vaikeissa olosuhteissa.

Vaikeat olosuhteet tekivät The Openista mahtavaa seurattavaa. Jyvät erottuivat akanoista, mutta myös yllättäjiä löytyy kymmenen parhaan joukosta.

Kisa kauden kolmannen major-turnauksen, The Open Championshipin, voitosta muuttui tänään selviytymistaisteluksi. Royal Birkdalen kentällä (par 70) tyyli yltyi ja iltapäivällä alkoi myös sataa, välillä todella rankasti. Vaikeat olosuhteet näkyivät myös tulostasossa, sillä vain kourallinen pelaajista onnistui pelaamaan tänään kuutosella alkavan kierroksen eli alle par-tuloksen.

Paikan päällä ja päätteiden äärellä saatiin nähdä links-golfia parhaimmillaan, mikä teki kilpailun seuraamisesta äärimmäisen mielenkiintoista.

Kenttä ja olosuhteet pistivät pelaajien taidot todellakin koetukselle, ja jyvät erottuivat akanoista.

 

Spieth suosikki numero yksi

Kilpailun vahvimmaksi suosikiksi ilmoittautui Yhdysvaltain Jordan Spieth, joka ainoana pelaajana on onnistunut pelaamaan molemmat kierrokset alle parin. Eilen Spieth iski tuloksen 65, eikä tämän päivän vaikeissa olosuhteissa pelattu 69 kalpene avauspäivän onnistumisen rinnalla. 

Spieth on putannut kilpailussa loistavasti, ja hänen pelinsä muistuttaa jälleen parin vuoden takaisista ajoista, jolloin hän voitti yhden kauden aikana kaksi major-turnausta. Spieth puttasi tänään ainoastaan 25 kertaa ja tässä tyylinäyte reiältä 15, jossa tulokseksi tuli eagle.

Kilpailun kakkosena on Matt Kuchar, joka jakoi eilen kärkipaikkaa Spiethin ja Brooks Koepkan kanssa. Kucharin yhteistulos on nyt -4 (65-71). Koepka puolestaan pelasi siinä mielessä erikoisen kierroksen, ettei hän onnistunut tekemään 18 reiän aikana birdien birdietä. Bogeja syntyi kuitenkin vain kaksi, joten hän jakaa kolmossijaa yhdessä Ian Poulterin kanssa tuloksessa kolme alle parin.

Rory nousi upeasti

Yksi päivän nousijoista oli Rory McIlroy, joka Spiethin ohella niiden harvojen pelaajien joukkoon, jotka onnistuivat pelaamaan alle parin. Se takasi pohjoisirlantilaiselle messevän nousu tulosluettelossa.

”Rors” oli eilisen jälkeen kisassa 58:ntena ja nyt upeasti kuudentena. Kärkeen on edelleen viisi lyöntiä eroa, eikä voitto ole karannut McIlroylta, joka vaikean alun jälkeen on päässyt kunnon vauhtiin. 

Päivän kovimman nousun teki kuitenkin Zach Johnson, joka vastasi päivän parhaasta tuloksesta. The Openin vuonna 2013 voittanut amerikkalainen pelasi tänään neljä alle parin ja pääsee kolmannelle kierrokselle 21. sijalta.

Suuria yllättäjiä kärkikymmenikössä ovat kokenut englantilainen Richard Bland ja varsinkin kokematon kanadalainen Austin Connelly, jotka ovat Roryn tapaan tuloksessa -1 ja jaetulla kuudennella sijalla.

Karsintojen kautta turnaukseen selvinnyt Connelly, 20, on maailmanlistalla vasta 524:s ja Challenge Tourin rankingissa sijalla 115. Hänen edellään kiertueen rahalistalla on esimerkiksi neljä suomalaista pelaajaa.

Lopussa katsojien jännitys kohdistui siihen, selvittääkö oman kylän poika eli Tommy Fleetwood cutin. Läpi mentiin, nipin-napin, sillä avauspäivän epäonnistunut Fleetwood pelasi tänään upeasti yhden alle parin ja sai yhteistuloksekseen +5, mistä muodostui myös cut-raja.

 

Kilpailu jatkuu huomenna ja sitä voi seurata Viaplayltä ja Viasatilta

 

Etsi luettavaa