Hyppää sisältöön

Spieth johtaa, Langer nousi voittotaisteluun

Rory McIlroy lyö ja Jordan Spieth seuraa vierestä.

Odotukset lauantaille olivat kovat kun Jordan Spieth ja Rory McIlroy pelasivat yhdessä Mastersin viimeisessä ryhmässä. McIlroy kuitenkin mureni ja Spiethin lopetus oli surkea. Bernhard Langer nousi kolmanneksi.

Kärkiryhmän osalta päivä oli pettymys. Rory McIlroy ei saanut draiveriaan  toimimaan etuysillä, ja tärkeät avaukset par-vitosilla päätyivät bunkkereihin. Yhdellätoista vasemmalle mennyt avaus johti tuplabogiin. Koko kierrokselle ei syntynyt yhtään birdietä. Rautapeli näytti kulkevan kelvollisesti, mutta huono puttaaminen ja draivaaminen ei antanut onnistumiselle mahdollisuuksia. Roryn tulos 77 pudotti hänet viiden lyönnin päähän kärjestä sijalle T11.

Jordan Spieth aloitti kierroksen tasaisesti. Vaikka lyönti ei ollut etuysillä täydessä iskussa, Spieth onnistui tekemään tulosta muutamalla hyvällä pelastuksella ja birdeillä väylille 2 ja 8.

Spieth sortui Roryn tavoin tuplaan yhdellätoista, mutta hän iski nopeasti takaisin väylillä 12, 14 ja 15, joille teki birdiet. Huono lopetus päästi takaa-ajajat kuitenkin lähelle. Bogi seitsemälletoista ja tupla kahdeksalletoista kavensivat johtopaikan vain yhteen lyöntiin. Hän on tuloksessa -3. 

”Kahdella viimeisellä kierroksella olen kolmea viimeistä väylää viisi yli parin. Eivätkä nämä väylät olleet kovin haastavia”, Spieth suomi itseään.

Toisella sijalla yhteistuloksessa (-2) on päivän parhaan tuloksen 69 pelannut Smylie Kaufman, joka on vain lyönnin päässä Spitehtistä. 24-vuotias Kaufman pelaa ensimmäistä kauttaan PGA Tourilla ja onnistui jo voittamaan alkukaudesta. Kauden tienestit ylittävät kaksi miljoonaa dollaria. 

Langerista kaikkien aikojen vanhin major-voittaja?

Kolmatta sijaa tuloksessa -1 jakavat Bernhard Langer ja Hideki Matsuyama. Langer pelasi yhden lauantain parhaista kierroksista tuloksella 70. Langer kertoi, että hän oli välillä draiveissa 50 jaardia pelikaverin Jason Dayn takana. Hän kuitenkin todisti, että kentällä voi pelata hyvän tuloksen, jos pallon pystyy lyömään oikeisiin paikkoihin.

Pelistrategiasta todistavat Masters voitot kausilta 1985 ja 1993. Langer, 58, oli voittanut Mastersin kahdesti jo ennen Jordan Spiethin syntymää. Hänestä tulisi olisi selvästi golfhistorian vanhin major-voittaja, mikäli onnistuisi huomenna nousemaan kärkeen.

Nyt ennätystä hallitsee Julius Boros, joka voitti PGA Championshipin vuonna 1963 48-vuotiaana. 

Vaikka Jason Day hävisi Langerille lauantain kierroksella, hän ei ole vielä kilpailusta ulkona. Hän pelasi kierroksen 71 lyönnillä ja nousi yhteistuloksessa takaisin pariin ja vain kolmen lyönnin päähän kärjestä. Dayn pelikaveriksi sunnuntaille lähtee toinen nälkäinen haastaja Dustin Johnson

Vain neljä pelaaja alle parin yhteistuloksissa

Myös McIlroy uskoo omiin mahdollisuuksiinsa huomenna, vaikka putosikin roimasti tuloksissa.

”Kaikki tietävät, että tällä kentällä mitä tahansa voi tapahtua. Vaikka keli on tyynempi huomenna griinit ovat edelleen erittäin kovat ja liukkaat”, hän pohti.

U.S. Openien tapaan tulostaso on vain noussut viikon edetessä. Avauskierroksen jälkeen 20 pelaajaa oli alle parin, perjantaina seitsemän ja lauantain jälkeen vain neljä. 

Tulokset

 

Etsi luettavaa