Hyppää sisältöön

Speedgolf-haasteessa syke maksimiin – tavoiteaika alittui kymmenellä sekunnilla

Kovasta kunnosta on speedgolfissa hyötyä. Mikko Rantanen yrittää kasvattaa lajia Suomessa.

Mikko Rantanen pelasi Nordcenterin Fream-kentän alle tuntiin. Lyöntejä kertyi 84.

NORDCENTERIN FREAM on yksi raskaimpia kenttiä kävellä Suomessa. Vaikka kenttä kuuluu myös maan parhaiden joukkoon, suosii moni Nordcenterin jäsen leppoisammassa maastossa kulkevaa Benz-kenttää.

Mutta pystyykö kentän kiertämään alle tunnissa backteeltä? Tätä lähtivät speedgolfarit Mikko Rantanen, Milla Hallanoro ja Olli Männistö tänään selvittämään.

Ja onnistuihan se yhdellä yrittäjällä kolmesta, sillä Rantanen onnistui alittamaan tavoiteajan kymmenellä sekunilla. Se tosin edellytti melkoista loppukiriä.

”Säädin toiseksi viimeisellä reiällä, kun pallo hävisi hyvän avauksen jälkeen ja sen jälkeen tuli vähän kiire. Joudyin ottamaan loppukirin mukavalla Freamin vikalla reiällä ja pelata se alle 3 minuutin. Syke nousi 179:ään”, Rantanen kertoi GoGolfille.

Facebook-päivityksensä perusteella syke nousi peräti 99 %:iin Rantasen maksimisykkeestä. Freamin viimeinen reikä noustaan ylämäkeen kohti klubitaloa. Rantasen keskisyke kierroksella oli 150.

JUOKSUMATKAA FREAMIN kiertämisestä kertyi yhteensä yhdeksän kilometriä. Vertailun vuoksi: Kytäjän South East -kentän kiertämisessä matkaa kertyy noin kilometrin vähemmän. Nousua kierroksen aikana kertyi 170 metriä.

Rantanen pelasi tänään neljällä mailalla tuloksen 84, mikä on vaikealla kentällä takatiiltä loistava tulos. Mukanaan hän kantoi hybridiä, rauta 7:aa, wedgeä ja putteria. Rantanen arvioi, että yhdellä mailalla juoksuajasta olisi voinut nipistää viitisen minuuttia.

Hallanoron aika tänään painui viisi minuuttia yli tunnin ja Männistö kiersi kentän ajassa 1 tunti 20 minuuttia.

Yleensä speedgolf-kisat pelataan klubitiiltä.

RANTASEN SEURAAVA haaste on ensi maanantaina Pickalassa pelattava speedgolf-maraton, jossa hän aikoo pelata Jari Pitkälän kanssa niin pitkään, että juoksumatkaa kertyy 42,2 kilometriä. 

Tavoiteaika 4,5 tuntia on kova, kun ottaa huomioon, että sen aikana lyödään todennäköisesti vähintään 400 kertaa.

 

 

 

 

Etsi luettavaa