Hyppää sisältöön

Solheim Cup kutsuu? Matilda Castrén kolmanneksi paras eurooppalainen LPGA-rankingissa

Sekä Sanna Nuutisella että Matilda Castrénilla on mahdollisuus pelata syyskuussa Solheim Cupissa.

Matilda Castrén on kolmanneksi paras eurooppalainen LPGA:n pistetilastossa ja Sanna Nuutinen kolmantena LET:n Solheim Cup -rankingissa. Parhaassa tapauksessa jopa kaksi suomalaista voi pelata Solheim Cupissa syyskuussa Ohiossa.

Matilda Castrén nousi sensaatiomaisen voittonsa myötä LPGA-kiertueen rankingin 25:nneksi pelaajaksi. Nousua viime viikkoon verrattuna tuli peräti 61 pykälää.

Castrénin edellä kiertueen pistetilastossa on ainoastaan kaksi eurooppalaista pelaajaa: Irlannin Leona Macguire (20:s) ja Saksan Sophia Popov (21:s). Tämä lupaa hyvää syyskuussa pelattavaa Solheim Cupia ajatellen.

Suomen ensimmäisestä LPGA-kiertueen voittajasta voi tulla myös ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka valitaan mukaan Euroopan ja Yhdysvaltain väliseen Solheim Cupiin.

Tänä vuonna 12 naisen joukkueet kohtaavat Ohiossa, Yhdysvalloissa Invernessin kentällä.

Joukkueeseen valitaan pelaajat siten, että LET:n Solheim Cup -rankingin kaksi parasta sekä neljä parasta eurooppalaista pelaajaa maailmanlistan sijoituksen perusteella valitaan suoraan joukkueeseen. Joukkueen kapteenilla Catriona Matthew’llä on lisäksi kuusi villiä korttia käytettävänään.

Tuoreella maailmanlistalla Castrén nousi voiton jälkee 158:lta sijalta 71:nneksi.  parhaan pelaajan joukkoon eli yhdeksänneksi parhaaksi eurooppalaiseksi. Neljänneksi paras eurooppalainen tuoreella listalla on Tanskan Nanna Koerstz Madsen, jonka sijoitus maailmanlistalla on 52:s.

Ja vaikka Castrén ei nousisikaan maailmanlistan sijoituksen perusteella neljän parhaan eurooppalaisen joukkoon, hänen esityksensä tulokaskategorialla ovat olleet LPGA:lla ja majoreissa niin vahvoja, että häntä on Matthew’n on vaikea sivuttaa tätä joukkuetta valittaessa.

Esimerkiksi kesäkuun alun US Openissa Matilda oli viidenneksi paras eurooppalainen. Juuri nyt näyttää siltä, että Castrénilla on vähintään toinen jalka Solheim Cupissa.

Voi jopa olla, että Suomesta pelaa tänä vuonna kaksi pelaajaa, sillä Sanna Nuutinen voi hyvinkin päästä mukaan joukkueeseen LET-pisteiden perusteella. Tämä rankkaus päättyy 22. elokuuta ja siinä huomioidaan vuoden 2019 Solheim Cupin jälkeen pelatut pisteet.

Tässä tilastossa Nuutinen on nyt kolmantena vain hieman yli viisi pistettä toisena olevaa Alice Hewsonia perässä.

Suomalaisella kilpagolfilla kulkee juuri nyt käsittämättömän lujaa – myös miehissä!

LET:n Solheim Cup -pisteet | LPGA-kiertueen ranking

Juttua päivitetty: Matilda Castrénin sijoitus maailmanlistalla on 71:s. Aiemmin jutussa arvioitiin, että hän voisi nousta listalla jopa 60 parhaan joukkoon.

Etsi luettavaa