Hyppää sisältöön

Solheim Cup -konkari uskoo Matilda Castréniin: ”Hän on yksi joukkueemme vahvimmista pelaajista”

Matilda Castrén tekee suurella todennäköisyydellä debyyttinsä Solheim Cupissa lauantain nelinpeleissä

Matilda Castrén käynnistää perjantaina jo neljännen harjoituspäivänsä Inverness Clubilla Ohion Toledossa. Euroopan joukkueen väriläiskä Melissa Reid ennustaa perustellusti suomalaisen olevan tärkeä palanen kolmipäiväisessä ottelussa.

Maanantaina Ohioon kokoontuneella Euroopan joukkueella on ollut reilusti aikaa tutustua olosuhteisiin sekä Inverness Clubin kenttään, jolla pelattiin LPGA:n osakilpailu viimeksi heinäkuun lopulla 2020 pitkän koronaviruksen aiheuttaman tauon johdosta.
Matilda Castrén oli mukana, hän oli ennen kisaa maailmanlistalla 935:s, kahden kierroksen jälkeen karsiuduttuaan 942.

Tässä vaiheessa tuskin kukaan odotti, että 13 kuukautta myöhemmin Castrén olisi Euroopan joukkueessa samalla kentällä pelaamassa Solheim Cupia. Ennakko-odotuksissa vieläpä yhtenä sen mahdollisena tähtipelaajista.

Anna Nordqvist (vas.)  jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan tarkasti kuuntelevalle Matilda Castrénille

Anna Nordqvist (vas.) jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan tarkasti kuuntelevalle Matilda Castrénille

GETTY IMAGES

LET:lla ja LPGA:lla pitkän uran pelannut Melissa Reid osallistuu Solheim Cupiin neljättä kertaa. Kuluvan kauden menestykset ovat jääneet varsin vaatimattomiksi. Reid saattaa jäädä pieneen rooliin.

Hän on haastatteluissa nostanut itsensä yhdessä muiden kokeneidenjoukkueen jäsenten,  Anna Nordvistin ja Carlota Cigandan kanssa ”johtaviin pelaajiin, sytyttäjiin.”

Reid nosti LET:n haastattelussa Matilda Castrénin erikseen esiin. 

”En ole käytännössä koskaan edes puhunut hänen kanssaaan. Castrénin viimeisten kuukausien esitykset, etenkin voitto San Franciscossa oli hyvin vaikuttava. Hän on yksi niistä pelaajista, joihin haluan heti viikon alussa tutustua, ja huolehtia, että hän tuntee olonsa mukavaksi. Aion istua hänen kanssaan jo ensimmäisellä illallisella. Minulla on tunne, että hän tulee olemaan yksi vahvimmista pelaajistamme”, Reid ennakoi.

Heading to the 1st tee like …..@melreidgolf #TeamEurope | #SolheimCup pic.twitter.com/skDdffD3Rz

Euroopan juniorijoukkue näytti naisille mallia

Solheim Cup on pelattu 16 kertaa. Voitot ovat USA:lle 10-6. Eurooppa on voittanut vieraalla maaperällä vain kerran. 2013 Liselotte Neumannin kipparoima tiimi murskasi sensaatiomaisesti USA:n tähtisikermän 18-10.
Muut seisemän ottelua USA:ssa ovat päättyneet selviin, usein murskaaviiinkin lukuhin. Pienin tappioista on tullut luvuin 15,5-12,5. 
Juniorien ottelu pelattiin loppuun torstaina Sen vei historiallisesti nimiinsä Eurooppa, ensimmäistä kertaa vieraspelissä. Kapteenina oli legenda Annika Sörenstam.

Euroopan joukkue on aiemmin voittanut kymmenestä ottelusarjasta vain kaksi Ruotsissa pidettyä (2003 &2007) , joten riehakas juhlinta ottelun päätyttyä on ymmärrettävää.
Minea Blomqvist-Kakko oli joukkueen jäsen vuosina 2002 ja 2003.

Lauantaina on luvassa nelinpeliä ja nelipalloa

Ottelusarja käynnistyy poikkeuksellisesti launataina päättyen vasta maanantaina. Kahtena ensimmäisenä päivänä pelataan kahdeksan nelinpeliä ja kahdeksan nelipalloa. Sunnuntaina ottelu ratkeaa 12:n kaksinpelin kautta.
Eurooppa on hallitseva mestari, Skotlannin Gleaeaglesissa luvut olivat syksyllä 2019 Euroopalle 14,5-13,5 Suzann Pettersenin upotettua ratkaisevan putin.

Etsi luettavaa