Hyppää sisältöön

SM-kisaa johtavan Ella Mäki-Tanilan ajatus kohdistuu aina seuraavaan lyöntiin

Ella Mäk-Tanila ei vilkuile kieroksen aikana tulostaululle. KUVA: JUHA HAKULINEN

Lyöntipelin SM-kisoissa Ella Mäki-Tanila puksuttaa naisten sarjan kärjessä kahden hyvän kierroksen jälkeen. Avauspäivän 69 lyöntiä sai jatkokseen71 lyönnin kierroksen. Mäki-Tanilalla on neljän lyönnin johto kilpailun puolivälissä.

Värikkäistä tuloskorteista pitävällä ihmiselle Mäki-Tanilan yhden bogin ja kahden birdien päivä saattaa näyttää tylsältä, mutta tylsän sijaan se oli tehokas.

”Oli tosi tasaista peliä tänään. Osuin hyvin griineihin, ja sitten oli helppoja par-putteja jäljellä. Sellaisia tap in -putteja oli aika paljon”, Mäki-Tanila kuvasi aivan reiän viereen jääneitä puttejaan.

Torstaina pelit jouduttiin keskeyttämään pieneksi hetkeksi ukkosrintaman pyyhkäistyä Pickalan lähistöltä. Ukkosta ei lopulta tullut, mutta keskiviikkoa selkeästi kovempi tuuli oli pelaajien haasteena toisella kierroksella.

”Piti olla hereillä mailavalintojen kanssa koko ajan. Pari kertaa tuli valittua väärä maila, mutta niistä ei tullut silti mitään stressiä.”

Vielä juniorikisoissakin pelaavalle Mäki-Tanilalle naisten lyöntipelin SM-kisojen kärkipaikka kahden päivän jälkeen on iloinen asia, mutta hän sanoi, ettei ollut mitenkään tietoinen tuloksista kentällä.

”En ikinä katso tuloksia, kun pelaan. En aina edes tiedä omaa tilannettani kesken kierroksen. Ja kun kävelin tuosta tulostaulun ohi, käänsin pään nopeasti toiseen suuntaan, etten nähnyt tuloksia. Lyönti kerrallaan mennään myös tästä eteenpäin”, Mäki-Tanila nauroi.

Mäki-Tanilan takana kilpailun kakkospaikalla riittää ruuhkaa. Par-tuloksesta kolmanteen päivään lähtevät Erika DanielssonOona KuronenCamilla Järvelä ja Elina Saksa.

Naisten sarjan cut oli +13. Kahdelle viimeiselle kierrokselle jatkaa 16 pelaajaa.

Juuso Kahlos kolmen lyönnnin karkumatkalla

Juuso Kahlos on pelannut vakuuttavasti kotikentällään Pickala Parkilla.
KUVA: JUHA Hakulinen.

Miesten kisasa Juuso Kahlos (-10) nykäisi pienen eron toisen päivän aikana.

Hänellä on ennen ratkaisukierroksia kolmen lyönnin johto Juho Kurikkaan (-7).

Päivän parhaat tulokset, 67, pelanneet Tuomas Nukari (-6) ja Sakke Siltala (-5) parantelivat asemiaan reilusti, ja ovat Kurikan takana kolmantena ja neljäntenä.

Kahlokselle torstai ei ollut samanlainen täysosuma kuin ensimmäinen päivä, mutta silti tulosta syntyi.

”Ei ollut ihan niin montaa griiniosumaa kuin eilen. Oli muutenkin vähän vaihtelevampi päivä, ja joutui vähän taistelemaan”, 68 lyönnin kierroksen pelannut Pickalan mies kertoi.

Kierrokseen mahtui hyvien taisteluiden lisäksi muutama selvempi kömmähdyskin, jotka osuivat klubitalon läheisyyteen.

”Tuossa 18:lla otin kolme puttia viidestä metristä ja ysillä duffasin wedgen bunkkeriin. Sen puolesta olisi pystynyt vähän parempaankin”, Kahlos harmitteli kehnoja lyöntejään.

Miesten kilpailussa cut-raja asettui tulokseen +5. Perjantaina pelejään jatkaa 45 pelaajaa.

Perjantaina kisaan liittyvät mukaan myös toimintarajoitteiset pelaajat. Heitä on mukana yhteensä 15 pelaajaa.

Kolmannen kierroksen lähdöt ovat vain ykköstiiltä, ja ensimmäiset pelaajat starttaavat matkaan kello 8.00.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa