Hyppää sisältöön

Skotlanti on Scottie Schefflerilta ja Rory McIlroylta valtaamatta – Välimäki, Samooja sekä Pulkkanen maailmantähtien puntarissa

Scottie Schefflerin (vas.) kaikki pääkiertuetason voitot ovat USA:sta. Rory McIlroy juhli edellisen kerran voittoa Euroopassa keväällä 2016. Kuva: Getty Images

Scottich Open on kauden ensimmäinen Euroopassa pelattava kilpailu, jossa maailman parhaat kohtaavat toisensa. Scottie Scheffler, Viktor Hovland, Rory McIlroy, Patrick Cantlay ja edellisvuoden voittaja Xander Schauffele ovat suurimmat suosikit The Renaissance Clubilla, jossa kisa pelataan viidennen kerran peräkkäin.

Vihdoinkin DP World Tourin Euroopassa pelattavassa kilpailussa on mukana maailmantähtiä!

Tämä ajatus nousee monilla ensimmäisenä mieleen Scottish Openin käynnistyessä torstaina. Kisa lukeutuu myös PGA Touriin, joka yhdessä seuraavan viikon The Openin kanssa on tärkein syy komealle kattaukselle.

Maailmanlistan sadasta ensimmäisestä mukana on 58 pelaajaa. Tämän parempaa pelaajakatrasta ei Euroopassa ole tarjolla muualla kuin The Openissa.

Voittaja voi tästä huolimatta tulla sadan ensimmäisen ulkopuoleltakin kentällä, jossa lähipelin osuus saattaa kauden 2019 kisan tavoin muodostua turhankin ratkaisevaksi.

Tätä mieltä oli helppona pelattuun kenttään ja varmasti omaan puttiinsa turhautunut Rory McIlroy (34.) Hän jäi voittaja Bernd Wiesbergerille (-22) yhdeksän lyöntiä ja valitti kommenteisssaan kentän yksipuolisuutta.

McIroylla ja Schefflerilla voittopaineita

Rory McIlroy osallistuu Scottish Openiin jo kahdeksatta kertaa. Ykköstilaa hän ei ole koko urallaan saavuttanut tässä kisassa, ei myöskään Skotlannissa pelatuissa The Open -majoreissa, St.Andrewsissa pelattavassa dunhill Links Championshipissa, tai tavallisissa DP World Tourin kisoissa.

Dubaissa kauden avaukisansa voittanut McIlroy on kärvistellyt kauden ensimmäisen puoliskon PGA Tourilla kuntoaan ja voittoa hakien. Plakkarissa on seitsemän top 10-sijoituksen lisäksi karsiutumisia (The Masters, Players), hapuilua svingin, ja monien asiantuntijoiden käsitysten mukaan myös ahkeran välineiden vaihdon kautta.

Scottish Openissa McIlroy on – jälleen kerran – ykkössuosikki.

“Olen erittäin iloinen, että sain Genesis Scottish Openin taas kalenteriini. Skottiyleisö on aina kannustanut minua upealla tavalla. Olisi hienoa voittaa kilpailu golfin kotimaassa”, McIlroy julisti tiedotteessa, jossa aiemmin keväällä ilmoitettiin hänen osallistumisestaan.

Ykköstilaa tavoittelee myös maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler, jonka kahdesta aiemmasta Scottish Openin osallistumisesta parempi sijoitus on 12.
The Openissakin (8.ja 21.) kärkipäähän on jääänyt edelliskerroilla matkaa.

”Renaissance on hauska kenttä. Pidän siitä tavasta jolla se haastaa pelaajan. Luonnnollisesti tämä viikko on parasta mahdollista valmistautumista The Openiin”, Scheffler perustelee osanottoaan.

Scheffler on kuluvalla kaudella pelaamissaan 15:ssa kilpailussa nostanut voittokannua kahdesti. Heikoinkin sijoitus on 12.

Huomionarvoista on se, että ainoana maailmanlistalla ykkösenä olleista pelaajista teksasilainen ei vielä ole voittanut yhtään kisaa kotimaansa ulkopuolella. Toki ikääkin on vasta 27-vuotta, mutta kaikillä muilla paikkansa ansainneilla oli voitto ulkomailta jo päivänä yksi, kun he asemansa ykkösenä saavuttivat.

Suomalaisten rima menestykseen on korkealla

Scottish Openissa menestyminen vaatii tasokkaasta pelaajakatraasta johtuen todella kovaa onnistumista. Suomalaisista ovat mukana Kalle Samooja, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen.

  • Kalle Samoojan sijoitukset ovat järjestyksessä 20:s, yhdeksäs, MC ja MC. Ensimmäisellä osallistumiskerralla hän teki hole-in-onen.
  • Sami Välimäki on ainoana kolmikosta (63:s. 84:s ja 24.) päässyt pelaamaan enemmän kuin kaksi kierrosta. Keskimmäisellä hän karsiutui kolmen kierroksen jälkeen.
  • Tapio Pulkkasella on tilillään kolme karsiutumista, mutta myös mainio 35:s sija kaudelta 2021.

Samooja on Scottish Openin kahden hyvän esityksen, sekä Tanskan neljännen sijan johdosta suomalaisista suurin suosikki. Huomionarvoista on sekin, että hän pääsee torstaina tuoreille viheriöille ja mahdollisesti tyynempään keliin aamukierrokselleen klo 9.59 Suomen aikaan.

Samooja avasi menestyskerroillaan kisan hurjilla tuloksilla 65 ja 64.

Tapio Pulkkasen starttiaika torstaina on 11.27, Sami Välimäen 16.20.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa