Siem ajatteli olevansa mennyttä kalua mutta palasi voittajaksi – Korhonen tyytyväinen viikkoonsa

Marcel Siem oli erittäin tyytyväinen voittoonsa DP World Tourilla. KUVA: GETTY IMAGES

Kokenut Marcel Siem kävi hakemassa vauhtia Challenge Tourilta. Sunnuntaina hän nappasi voiton DP World Tourilla.

Marcel Siem voitti ensimmäisen European Tourin kilpailunsa lähes 20 vuotta sitten ja edellisestäkin oli yli kahdeksan vuotta. Viime viikolla 500:nnen kilpailunsa nykyisellä DP World Tourilla pelannut Siem palasi voittajien kehään tänään päihitettyään maanmiehensä Yannik Paulin Indian Openin jännittävässä loppuratkaisussa.

Siemin voittotulos oli -14, eikä Paul jäänyt hänestä kuin lyönnin. Päätösreiällä Paulilla oli mahdollisuus pakottaa Siem uusintaan, mutta hänen birdie-puttinsa meni niukasti ohi. Näin konkarille jäi vajaan metrin voittoputti, jonka hän upotti vastustamattomasti.

Ja Paul joutui tyytymään jo toista viikkoa perättäin toiseen sijaan.

Viimeiselle kierroksella Siem lähti lyönnin Paulia perässä. Vaikka Paul vältti vaikean DLF Golf & Country Clubin karikot, eikä tehnyt sunnuntaina bogia, se ei riittänyt kovaan iskuun päässyttä Siemiä vastaan. Siemin, jonka tulos oli tänään 68, kierros sisälsi viisi birdieä ja vain yhden bogin.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Hollannin Joost Luiten, joka otti toisen perättäisen kolmannen sijan kiertueella.

”Olen tehnyt töitä todella paljon”

Havaiji-paitaan sunnuntaina sonnustautunut Siem on todellinen taistelijan perikuva, sillä 42-vuotias putosi pari vuotta sitten haastajatasolle. Hän ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi takaisin pääkiertueelle ja nyt siis pitkän tauon jälkeen voittajaksi.

”Olen tehnyt töitä todella paljon. Tämä on hullua, toinen lentävä lähtö urallani”, Siem sanoi suorassa tv-haastattelussa kilpailun ratkettua.

”Olin mennyttä kalua – menetin korttini, Challenge Tour, karsinnat – kiitokset kuuluvat koko perheelleni, tiimilleni ja sponsoreilleni. Minulla on tunne, että jatkoa seuraa”, hän jatkoi.

Korhonen tyytyväinen viikkoonsa

Mikko Korhonen sijoittui kilpailussa jaetulle 25. sijalle. Hänen yhteistuloksensa oli par (67-72-76-73). Kokenut suomalainen pelasi tänään erikoisen kierroksen, sillä hän onnistui tekemään päivän ensimmäisen birdiensä vasta päätösreiälle. Itse asiassa eaglekin oli lähellä, kun Korhonen spinnautti pallon lähes reikään wedgellä.

Korhonen oli kisan puolivälissä vielä kärkikahinoissa mukana, mutta putosi tulosluettelossa mojovasti viikonloppuna. Silti hän oli lähtökohtiin nähden tyytyväinen esitykseensä Intiassa.

”Tiukkaa täällä on joka päivä. Ei juuri saa hengähtää. Pelaaminen on kehittynyt parempaan päin, sanoisin koko ajan, vaikka viikonlopun tulokset eivät hyviä olleetkaan”, hän kommentoi.

”Ei tässä omat odotukset kovin korkealla olleet, jos ihan rehellisiä ollaan. Ihan hyvä viikko oli näistä lähtökohdista käsin”, hän jatkoi.

Siinä mielessä tyytyväisyyteen oli aihetta, että hän läpäisi Intiassa ensimmäistä kertaa cutin tällä viikolla. Vaivanpalkaksi tuli pisteiden lisäksi myös noin 20 000 euroa.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Samoojan pallo sukelsi kahdesti

Kalle Samoojan päätösreikä oli täysin päinvastainen Korhoseen nähden. Hän oli ennen päätösreikää viimeistä kierrosta kolme alle parin, mutta triplabogi pudotti turkulaisen jaetulle 32. sijalle. Samooja lähti lyömään toista päälle, mutta uitti pallon peräti kaksi kertaa.

”Melko synkkä loppu hyvälle päivälle. Pitkälti kruunasi tämän viikon. Aivan linjapallo rantalaudoitukseen alas. Pitihän kaupan päälle uittaa vielä toinenkin ammus”, Samooja kertasi tiedotteessa.

”Jotain positiivista on sekin, että järkyttävällä puttaamisella ja tuollaisilla virheillä sitä ollaan keskikastissa.”

Seuraavaksi Samooja suuntaa kahden viikon huilin jälkeen Etelä-Afrikkaan.

”Aika tasainen sarja näihin kolmeen Aasian kisaan. Peliä täytyy vaan terävöittää jatkoa ajatelleen.”