Hyppää sisältöön

Siam CC:n Plantation on viihdyttävä ja yllätyksellinen

Sugar Canen ykkösreiällä taito

GoGolf kävi testaamassa Siam Country Clubin Plantationin. Vuonna 2008 valmistunut Plantation valmistui klubin kolmesta kentästä keskimmäisenä.

Siam Country Clubista puhuttaessa golfarit suuntaavat yleensä ensisijaisesti Old Courselle, sen ykköskentän maineen takia. Valintana Old Course on ilmeinen, koska Plantation on hintatasoltaan samaa tasoa kuin Old Course. Plantationilla ei ole samanlaisia meriittejä mm. isojen kisojen näyttämönä kuin Old Coursella.

Plantation on täysin erilainen kenttä kuin väyliltään selkeämpi ja kuuluisampi “isoveljensä”. Kentällä on joitakin ehkä tylsiäkin väyliä, mutta muutamat uniikit yllätykselliset väylät tekivät kentästä erittäin mielenpainuvan ja hauskan kokemuksen.

Klubitalo on thaimaalaiseen tyyliin kooltaan monta kertaa suurempi mihin Suomessa on totuttu. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy suureen ravintolan terassiin, josta avautuu huikeat panoraamanäkymät kentälle ja kauempana siintävälle Siaminlahdelle. Miesten pukuhuone on valtava, jopa suurempi kuin moni klubi Suomessa.

Terassilta avautuu näkymä myös Pineapple-kentän kolmen reiän yhteiselle greenille. Pineapplen eli C-kentän kiertämiseen meillä ei valitettavasti aika riittänyt, joten tuo greeni jäi pelaamatta. Sen sijaan pelasimme Sugar Canen (A) ja Tapiocan (B).

Sugarcane-kentän mielenkiintoisimmat väylät

Sugar Canen ykkösreiällä taito, rohkeus tai onni palkitsee pelaajan.

Sugar Canen ykkösreiällä taito, rohkeus tai onni palkitsee pelaajan.

Mika Mäkinen

Heti ykkösväylä (par 4) herättää uteliaisuuden kenttää kohtaan. Lähes 90-asteinen dogleg vasempaan, jonka greeni näkyy avauslyöntipaikalle. Niiden välissä sijaitsee toistakymmentä bunkkeria. Rohkea ja onnekas avaus palkitsee pelaajan lyhyemmällä lähestymisellä greenille. Erittäin mielenkiintoinen avausväylä, joka lupasi hyvää kierrokselle. 

Toinen mieleenpainunut väylä oli ehdottomasti oli numero 5, par 5. Edessä oikealla vesieste ja sen jälkeen bunkkereita täyteen pommitettu väylä. Pitkän draivin päässä on pieni metsikkö, joka jakaa väylän kahtia. Väylän voi siis pelata vasemmalta tai oikealta. 

Sugar Canen väylä numero 5, Par 5 on todella mieleenkiintoinen ja kaunis väylä.

Sugar Canen väylä numero 5, Par 5 on todella mieleenkiintoinen ja kaunis väylä.

Mika Mäkinen

Kaikki väylät eivät sovellu autolla pelaamiseen

Siam Country Clubin kaikilla kolmella kentällä, niinkuin lähes kaikilla Thaimaan huippukentällä pelataan aina autoilla. Auton kuljettajana toimii caddie ja pelaaja istuu kyydissä. Autoille on varattu omat kulkureitit yleensä väylän jommallakummalla reunalla, eikä niiltä saa poistua. Autoilla pelaamisen ensisijainen tarkoitus on pelin nopeuttaminen. Toinen syy on lienee Thaimaan kuumuus, joka uuvuttaa helposti kävellen pelaavan. 

Plantationin Sugar Canen viidennen reiän pelaaminen autoilla tuntuu hölmöläisten hommalta. Väylän vasemmalta puolelta kulkevalta autojen kulkureitiltä oikealle draivatulle pallolle voi olla matkaa jopa 100 metriä. Pelaajan kannattaa tuolloin jalkautua autosta ja kävellä pallolle. Valitettavasti caddie parka joutuu siirtämään autoa eteenpäin ja juoksemaan pelaajan luokse kädet täynnä mailoja. Lyönnin jälkeen caddie juoksee takaisin autolle siirtämään sitä eteenpäin ja jälleen takaisin pelaajan luokse uusi mailanippu kädessään. Samassa ryhmässä kaikki pelaajat joutuvat odottelemaan caddien sinkoilua auton ja pelaajan välillä mailoja arpoen.

Väylän pelaaminen on hidasta ja caddietä käy sääliksi. Havaitsin itse tämän ongelman teepaikalla ja pelasin tarkoituksella väylän vasemman kautta, vaikka oikealta se olisi ollut lyhyempi.

Onneksi edelläkuvatun kaltaisia väyliä ei Thaimaalaisilla autoilla pelattavilla kentillä juurikaan ole tai niissä tapauksissa autoille on kulkureitti myös väylän toisella puolella, joka tässäkin olisi ollut helpottava ratkaisu. 

Autoilla pelaaminen caddien toimiessa “chauföörinä” on kuitenkin välillä erittäin mukavaa ja viihdyttävää. Olo on kuin kroisoksella, oma kuljettaja ja kaikki. 

Paljonko lysti sitten maksaa?

Green fee, caddie ja auto sesonkiaikaan maksaa sesonkina 5 200–6 200 bahtia eli noin 130 – 155 euroa. Sesongin ulkopuolella eli touko-syyskuussa kierroksen saa noin 50 euroa edullisemmin.

Siam Country Club Plantation on jälleen kerran todiste, siitä että vähemmän golfareiden kohteena tunnetun Pattayan ykköskentät kestävät täysin vertailun suomalaisille tutumpien golfkohteiden Hua Hinin ja Phuketin ykköskenttien kanssa.  

Etsi luettavaa