Hyppää sisältöön

Shane Lowryn puntti ei tutise – mies on näyttänyt olevansa tiukan paikan spesialisti

Shane Lowry tuuletti Irlannissa voittoa viimeksi kymmenen vuotta sitten

Shane Lowry on golfillisesti uransa suurimman mahdollisuuden edessä tänään sunnuntaina. Hänellä on näyttää syitä, miksi myöskään tänään puntti ei tutise.

Shane Lowry on golfarina korkeintaan kakkosketjun mies. Mukava irlantilainen pääsee pelaamaan kotimaassaan – tavallaan, sillä nyt kisa käydään Pohjois-Irlannissa. Ilmeisesti irlantilaisilla ei ole sen suurempaa omaa erottelua kuitenkaan olemassa, joten Lowry kantaa ”kotiyleisön” paineet ja kannustuksen mukanaan. 

Vuonna 2009 Shane Lowry pääsi pelaamaan kutsulla Irish Openiin, joka lukeutui jo sillijn yhdeksi European Tourin suurimmista kisoista. Lowry yllätti kaikki voittamalla kisan amatöörinä ja on samalla viimeisin ET:n voittoa amatöörinä juhlinut pelaaja. 

Kymmenessä vuodessa Lowry on rakentanut itselleen mahtavan uran golfarina ja onnistunut voittamaan suuria kilpailuja. Hänen uransa suurimmat voitot ovat tulleet WGC:n Bridgestone Invitationalista (2015) ja Abu Dhabin kisasta alkuvuodesta 2019. 

Voittomäärä ei itsessään ole kovin korkea, sillä Lowry on voittanut ”vain” neljä kertaa ammattilaisurallaan. Näistä voitoista yksi siis amatöörinä, yksi WGC-kisa ja European Tourin kovimpiin kuuluvat Abu Dhabin osakilpailu tiukassa taistossa Richard Sternea vastaan. 

Kaikki neljä voittoa ovat olleet tiukkoja. Irlannissa hän voitti 21-vuotiaana kolmannella uusintareiällä Robert Rockin. WGC:ssä voittomarginaali oli kaksi lyöntiä, Portugalissa ja Abu Dhabissa yksi lyönti. 

Lowry on golfarina tyyppi, joka saattaa missailla paljon cutteja ja pelata erittäin heikosti pitkiäkin jaksoja. Toisaalta kun hän valmistautuu johonkin asiaan huolella ja saa pelinsä vireeseen, ei ison miehen puntti tunnu tutisevan kun on aika taistella voitosta. 

Abu Dhabissa alkuvuodesta hän sanoi valmistautuneensa monta viikkoa uuden vuoden koetoksia varten. Se toi voiton heti ensimmäisessä kisassa. Irlannissa tilanne on varmasti ollut saman henkinen kymmenen vuotta sitten. WGC:n Bridgestonen voitto oli myös oiva työnäyte tiukassa paikassa pelaamisesta. 

Tänään hän saa infernaaliset paineet, samalla kannustuksen niskaansa. Juhlitaanko Pohjois-Irlannissa irlantilaista voittajaa. Jos juhlitaan, se tuonee entisestään kahta Irlannin kansaa lähemmäs toisiaan! 

Lowry lähtee kärkiparissa yhdessä Tommy Fleetwoodin kanssa kentälle kello 15.47 Suomen aikaa. Royal Portrushiin on luvattu kovaa tuulta, joka tehnee johtopaikalla pelaamisesta entistä vaikeampaa. 

Etsi luettavaa