Hyppää sisältöön

Shane Lowryn hole-in-one sytytti The Playersissa – taistelu voitosta huipentuu maanantaina

Lähestyminen Sawgrassin 17:n saariviheriölle on vesittänyt jo kymmenien pelaajien mahdollisuuksia. Yksi uhreista on kuvan Scottie Scheffler. KUVA: GETTY IMAGES

Anirban Lahiri, Tom Hoge ja Harold Varner III muodostavat varsin yllättävän kärkikolmikon Players Championshipissa, jossa maanantaina pelataan vielä kärjen osalta 1,5 kierrosta. Voittaja kuittaa kaikkien aikojen jättipotin, 3,6 miljoonaa dollaria.

Ponte Vedra Beachilla nähtiin lauantaina ja sunnuntaina kilpailun historian dramaattisimpia vaiheita kovan tuulen ja kylmän ilman tehdessä pelaamisen varsin hankalaksi.

Aivan ylivoimaiseksi ohjelmanumeroksi muodostui 17:n avaus saariviheriölle. Toisella kierroksella yli 30 palloa lyötiin veteen. Lajin suurimmatkin tähdet olivat erityisesti lauantaina neuvottomia tuulen suuntaa ja voimakkuutta arvioidessaan.

Shane Lowry nousi sunnuntaina sankariksi. Hän teki aamupäivällä 17:lla birdien. Varsinainen rieha syntyi Lowryn toimesta iltapäivän kolmannella kierroksella samalla reiällä.

Irlantilaisen pallo putosi viheriölle lipusta katsoen turvallisemmalle puolelle ja rullasi spinnin ja rinteen vauhdittamana reikään.

Hole-in-one synnytti valtavan ja pitkäkestoisen juhlinnan katsomossa.

Shane Lowrysta tuli kilpailun historian ensimmäinen pelaaja, joka on samana päivänä tehnyt kyseisellä reällä birdien ja holarin.

Lowry (-5) nousi toisen kierroksen birdiellään cut-rajan tuntumasta mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Holari kolmannella kierroksella toi hänet jo kärkikymmenikön tuntumaan, neljän lyönnin päähän johdossa olevasta Anirban Lahirista (-9)

Tähdet polvillaan – intialaispelaaja johtaa

TPC Sawgrassin kenttää ja pelaajia koettelivat ennen tuulta ja kylmyyttä valtavat vesisateet, jotka sotkivat torstaina ja perjantaina, osin lauantainakin aikataulut.

Sunnuntaina suuri jatkoon päässeistä pelaajista oli kentällä tai kierrosten välillä tauolla aamuvarhaisesta pimeän tuloon asti.

Varuillaan olo sekä useat keskeytykset kahtena ensimmäisenä päivänä ovat tehneet The Playersista fyysisesti ja henkisesti kovan testin joka huipentuu maanantaina.

Sunnuntain aikana kisan kärkipäähän alkoi nousta nimimiesten sijasta yllättäjiä.

Kisaa johtavalla Lahirilla on ansiolistallaan runsaasti voittoja etenkin Asian Tourilta, PGA Touriltakin ja jopa majoreista yksittäisiä hyviä sijoituksia, mutta ei ykköstiloja.

Viimeisten vuosien menestys on jäänyt laihaksi, maailmanlistan sijoituksen (322.) lisäksi arveluttava tekijä kärkipaikan pitämiselle on se, että viidessä aiemmassa Players Championshipissa hän on karsiutunut neljästi ja ollut kerran 74.

Lyönnnin päässä vaanivat Tom Hoge ja Harold Varner III ovat nousseet kuluvalla kaudella uransa parhaimpiin saavutuksiin.

Varner III voitti Saudi Internationalissa maailmantähdet upottamalla viimeisellä viheriöllä eagle-puttinsa 27,6 metrin päästä.

Vuosikausia ilman menestystä PGA Touria kiertänyt Hoge on napannut uransa ensimmäisen voiton lisäksi lukuisia hyviä sijoituksia nousten maailmanistalla sijalle 37.

Kuuden lyönnin sisällä on yhteensä 31 pelaajaa ja edessä pitkä päivä, joten maanantaina nähdään paljon käänteitä ennen lopullista ratkaisua.

Chilen Joaquin Niemann nousi sunnuntai-iltana takaisin voittotaistoon tyylikkäällä donkillaan kentän yhdeksännellä väylällä. Kuva: GETTY IMAGES

Maailmanlistan 12:n ensimmäisen joukosta voittajan löytyminen näyttää erittäin epätodennäköiseltä.

Kisan voittoa puolustava Justin Thomas (-4) on viiden lyönnin päässä Lahirista, muut tähdet Jon Rahmin (-2) ja Viktor Hovlandin (-2) tavoin vähintään seitsemän lyöntiä jäljessä.

Eurooppalaisista parhaissa asemissa ovat Paul Casey (-7), Francesco Molinari (-6), Tommy Fleetwood (-5) sekä Shane Lowry (-5)

Discovery+ ja Golftv.com näyttävät maanantain tapahtumat suoratoistopalveluidensa kautta.

Kilpailun kolmas kierros käynnistyy Ponte Vedra Beachilla Floridassa aamuvarhaisella.

Lähetykset käynnistyvät maanantaina kello 15.00 Suomen aikaa. Kilpailun ratkaisuhetket ja viimeiset reiät pelataan aikaisintaan kello 21.00 jälkeen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa