Hyppää sisältöön

Shane Lowry näpäytti LIV Golfin pelaajia: ”Tämä on hyvien ihmisten kiertue”

Shane Lowryn voitto Wentworthissa tuli 13 vuotta sen jälkeen, kun hän voitti amatöörinä ensimmäisen kerran kotimaansa Irlannin mestaruuden. KUVA: GETTY IMAGES

Heinäkuun 2019 The Openin jälkeen ilman voittoa pelannut Lowry jätti Jon Rahmin ja Rory McIlroyn lyönnin päähän BMW PGA Championshipissa pelattuaan koko kisan ilman bogeja.

Kolmas ja ratkaiseva kierros Wentworthin perinteisessä DP World Tourin lippulaivakisassa nousi tulostasoltaan suotuisan kelin ja hyvin pitävien viheriöiden johdosta varsin kovatasoiseksi.

Kärkiparina matkaan lähteneet Norjan Viktor Hovland (-12) ja Tanskan Sören Kjeldsen (-12) huomasivat jo ennen urakkansa käynnistymistä, että edellä pelaavat pistävät tulostaulua huolella uuteen uskoon.

Patrick Reed toi klubitalolle tuloksen 63,-9 jolla hän kirjautti yhteistuloksekseen -14. LIV Golfin miehistä kovaa nousua teki myös Wentworthissa jo juniorivuosinaan 80-luvulla pelannut Lee Westwood (65,-7). sekä Talor Gooch, joka sijoittui neljänneksi.

Jon Rahm sai siivet selkäänsä

Taistelu voitosta käytiin kuitenkin PGA Tourilla enimmäkseen pelaavien eurooppalaisten, Jon Rahmin, Rory McIlroyn ja Shane Lowryn välillä.

Läpi kauden vaatimattomasti pelannut Rahm teki jättiloikan tuloslistalla viimeisen 10 reikänsä aikana. Oltuaan kahdeksikon jälkeen vain yhden alle, hän teki viimeiseen kymmeneen reikään kuusi birdietä, kaksi eaglea, yhden parin, sekä harmikseen kolmen putin bogin .

Kierrostulos 62,-10 piti espanjalaisen pitkään kisan kärjessä, kunnes Shane Lowry ja Rory McIlroy tulivat samoille väylille.

Lowry katkaisi voitottomuuden putkensa

Lowry nousi junan tavoin voittoon virheettömällä pelillään. Sunnuntain tulos 65,-7 syntyi viidellä birdiellä ja nousun käynnistäneellä eaglella. Merkille pantavaa on , että 54 reiän jaksoon Lowry ei tehnyt yhtään bogia. Kenttäpeli oli rautaa, birdietä tai eaglea hän pääsi puttaamaan 49 kertaa missaten viheriön vain viidesti.

”Tämä kenttä ja kilpailu ovat minulle todella rakkaita. Näin taululta kovan tuloksen. Alex Noren teki omana voittovuonnaan (2017) saman tuloksen 62,-10 ja jätti minut ja muut kärkimiehet aseettomiksi. Rory kukisti minut lyönnillä (2014. Nousin tällä kerralla vahvimmaksi ja voittoon. Olen maailman onnellisin mies”, 35-vuotias irlantilainen julisti TV-haastattelussa.

Samassa yhteydessä häneltä pääsi rakkaudentunnustus myös DP World Tourille, sekä epäsuora vinoilu kiertueen pelaajille, jotka vuolevat suuria summia LIV Golfin kisoissa.

”Rakastan DP World Touria, tämä on hyvien ihmisten kiertue”, lopetti Lowry haastattelun, jossa hän peukutti kiertueen pelaajien sitoutumista tilanteessa, jossa LIV Golf on tullut vauhdilla ja paksuilla setelinipuilla markkinoille.

Ykköstila oli siis Shane Lowrylle ensimmäinen yli kolmeen vuoteen. Se nostaa hänet maailmanlistalla 20:n joukkoon, sekä erittäin hyviin asemiin Ryder Cupin karsinnassa.

Rory McIlroy otti Rahmin tavoin yhden kolmen putin viheriön päätöspäivänä jakoi espanjalaisen kanssa toisen sijan missattuaan niukasti eagle-putin viimeisellä.

Kilpailun superyllättäjä Sören Kjeldsen venyi jaetulle viidennelle sijalle, joka nostaa hänet pistelistan sijalle 83. Tämä riittänee jo takaamaan 47-vuotiaalle tanskalaiselle vahvan pelioikeuden kaudelle 2023.

Kaikki neljä suomalaista karsiutuivat jatkosta. Seuraava pääkiertueen kisa käynnistyy torstaina Rooman Marco di Simone -kentällä, jossa vuoden kuluttua pelataan Ryder Cup.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa