Hyppää sisältöön

Seurajoukkueiden SM-kilpailut käyntiin Ringsidessa: ”Järjestelyihin on panostettu kunnolla”

Ringsidessa on tuotu suuri tulostaulu klubille kisojen ajaksi

Seurajoukkueet mittelevät suomenmestaruuksista Espoo Ringside Golfissa tiistaista torstaihin. Kilpailun järjestävä seura Ringside Golf on odottanut kilpailua jo monta vuotta. Rinkku on vahva esimerkki siitä miten hyvä kilpagolftoiminta on nostanut osaltaan koko seuran imagoa.

Seurajoukkueiden mestaruuksista pelataan Espoossa seuraavan kolmen päivän ajan. Tiistaina ratkaistaan mitkä joukkueet pääsevät mukaan itse kilpailuun ja keskiviikkona aloitetaan pelaaminen seurajoukkueiden kuninkuudesta. Espoon Niipperissä kaikki on valmista hienolle kilpailulle. 

Kisaa haettiin Ringside Golfiin jo monia vuosia sitten. Se oli yksi osa strategiaa nostaa seuran imagoa yhdessä kilpagolfiin panostamisen kanssa. Tuntuu vähän järjettömältä rahan haaskaukselta? 

”Meillä on ollut tosi hyvä kilpagolfporukka, joka on integroitunut jäsenistöön upeasti. Kilpapelaajat pitävät jäsenille treenejä ja toimivat samalla meidän käyntikortteina ympäri Suomen kenttiä. Ehkä aikanaan Rinkkua on pidetty vain kohtalaisena kenttänä, mutta nyt valinta Vuoden Golfseuraksi varmasti viimeistään kertoi sen, että meillä on aika kova meininki täällä”, Ringsiden joukkueen kapteenina toimiva pitkän linjan rinkkulainen Henrik Lahti kertoo. 

Rinkun joukkue lähtee kilpailuun kovin tavoittein. Joukkueeseen oli tunkua ja kovia nimiä jäi myös rannalle. Mukaan eivät mahtuneet Midien suomenmestari Tommy Gulin saati paras midi EM-kisoissa Ilkka Jokinen

”Järjestimme viiden kierroksen karsinnan, viikkokisojen yhteydessä. Kolme parasta tulosta jäi voimaan ja niillä määritettiin joukkue. Peter Erofejeff oli ainoa, joka vapautettiin karsinnasta. Lopulta sieltä tuli paljon kovia tuloksia ja ennen kaikkea jännää kilpailua jo paikoista joukkueeseen”, ”Henu” jatkaa.

Kotijoukkue tottakai toivoo kotimenestystä. Kentän suhteen yllätyksiä ei pitäisi olla luvassa ainakaan paikallisille. Vieraille sen sijaan saattaa olla ylläreitä tulossa.

”Viheriöt ovat vielä aika rauhallisessa nopeudessa, mutta viritykset tulevat menemään aika nopeaksi kohti viimeisiä kierroksia. Jyrä käy pyörimässä viheriöillä ja ne määrittävät paljon tämän kentän vaikeutta. Jos nopeilla rinkun viheriöillä joutuu väärälle puolelle, tulee olemaan aika pahoissa ongelmissa. Muutenhan kentällä on mahdollisuuksia tehdä aika koviakin tuloksia.” 

Ennakkosuosikin viittaa on suositeltu muun muassa SHG:n harteille. He tuovat Rinkkuun muun muassa Salmisen veljekset, Markus Ervastin, Miikka Mäkisen ja Jarkko Raskin

Rinkussa haaveillaan kotivoitosta, eikä joukkue näytä kovin huonolta. Peter Erofejeff ja Tuomas Pollari ovat osoittaneet tasonsa korkeammallakin tasolla, Joonas Hinkkanen voitti kauden ensimmäisen Mid Tourin kisan kuudelle lyönnillä. 

Suurimmat kysymysmerkit Rinkulla ovat Henri Pyykölä ja Nikke Tyry. Erityisesti Tyryn kantin kestävyyttä kisatilanteessa on syytä epäillä – vai onko? 

”Jonkun ihmeellisen rauhan tunteen se on nyt löytänyt kentällä ja takonut ihan naurettavia tuloksia. Tulevat päivät näyttävät miten homma hoituu kisatilanteessa. Aina sen voi vaihtoon laittaa jos ei toimi.” 

Naisten kilpailussa on mukana kahdeksan joukkuetta ja miesten kisassa 12. Viime vuoden mitalistit välttävät karsintakilpailun. 

Tulospalvelu: 

Etsi luettavaa