Sergio voitti, päivitimme listauksen – parhaat pelaajat, joilta edelleen puuttuu major-voitto

Claret Jug on Open Championshipin voittopokaali.

Sergio Garcia, Henrik Stenson ja Dustin Johnson ovat päässeet viimeisen vuoden aikana pois Parhaat pelaajat, jotka eivät ole koskaan voittaneet major-turnausta -listalta. Siksi oli paikallaan päivittää listaus.

1. Lee Westwood

Lee Westwood on sijoittunut lukuisia kertoja kolmen parhaan joukkoon major-kisoissa.

Lee Westwoodin rautakuutosen lapa paljastaa, että hän lyö mailalla ilmassa 201 jaardia.

Getty Images

Kun haluat tietää, miltä tuntuu sijoittui major-turnauksessa toiseksi tai kolmanneksi, kannattaa kysyä sitä englantilaiselta Lee Westwoodilta. Entinen maailmanlistan ykkönen pelaa jatkuvasti hyvin major-kisoissa, mutta voitto puuttuu.

Viimeksi hän sijoittui kakkoseksi vuoden takaisessa Masters Tournamentissa. Tänä vuonnakin hän oli kärkihaminoissa mukana, mutta putosi lopulta jaetulle 18. sijalle.

”Major-voitto merkitsisi minulle paljon, mutta uskon vahvasti siihen, että kun teen töitä kovaa ja oikein, tulen saamaan sen, minkä ansaitsen”, Westwood on sanonut.

Ikää miehellä on kuitenkin jo 43 vuotta, joten kiire alkaa tulla, jos hän meinaa olla vielä ykkönen jossain neljästä major-turnauksista. Westwood on kuitenkin edelleen hyvässä vireessä ja ehkä Sergion voitto valoi uskoa myös Westwoodiin?

2. Rickie Fowler

Rickie Fowler on vasta 28 vuotta, joten hänellä on vielä kosolti aikaa napata joku majoreista.

Vuonna 2014 Rickie Fowlerin major-sarja oli jokseenkin uskomaton: viides Mastersissa, toinen US Openissa ja Open Championshipissä ja kolmas PGA Championshipissä. Läheltä piti -tilanteita riitti, ja moni epäili, ettei nuoren miehen pää kestä paineita arvoturnauksissa.

Sen jälkeen Fowlerin kuntokäyrä majoreissa on sojottanut alaspäin, eikä top-ten-sijoituksia ole tullut, mutta Mastersissa nähtiin jo lupausta paremmasta, kun sijoitus oli jaettu 11:s

Fowler ei muutenkaan ole kunnostautunut voittojen kerääjänä, sillä niitä hänellä on vasta neljä PGA Tourilta ja kaksi Euroopan Tourilta. Hyvien sijoitustensa ansiosta Fowler on kuitenkin maailmanlistan kärkikymmenikön vakionimi. Juuri nyt sijoitus on yhdeksäs.

Tältä vuodelta miehellä on jo yksi voitto. Tulisiko toinen jostain jäljellä olevasta majorista?

3. Steve Stricker

Steve Stricker on 50-vuotiaana edelleen hyvässä pelikunnossa.

Vaikka Steve Stricker on jo ”puolipäiväeläkkeellä” hänet voi edelleen laskea aktiivipelaajien joukkoon: juuri päättyneessä Mastersissa hän sijoittui hienosti 16:nneksi ja viime vuonna The Openissa neljänneksi.

Mutta pääseekö 50-vuotias vielä vanhoilla päivillään sellaiseen kuntoon, että voisi viedä majorin nimiinsä? Se olisi suuri sensaatio.

4. Matt Kuchar

Matt Kuchar on tuoreella maailmanlistalla sijalla 17.

Yhdysvaltalainen yleisön suursuosikki Matt Kuchar on voittanut The Players Championshipin ja WGC-reikäpelin, mutta major-turnauksissa paras sijoitus on jaettu kolmas sija. Vastikään päättyneessä Mastersissa Kuchar pääsi lähelle sitä sijoituttuaan pykälän alemmaksi neljänneksi.

Jos Kuchar joskus jonkun majorin tulee voittamaan, se on todennäköisesti juuri Masters, jossa hän kuuden viime vuoden aikana sijoittunut peräti neljä kertaa vähintään kahdeksanneksi.

Iloinen veikkonen tuskin murehtii kotona sitä, että major-voitto vielä puuttuu ansioluettelosta. Ehkäpä juuri sen vuoksi hänelle sen soisikin.

5. Luke Donald

Luke Donald on menettänyt otetta pelistään.

Luke Donald on valahtanut niin alas maailmanlistalla, ettei kutsua Masters Tournamentiin enää irronnut.  Entinen maailmanlistan ykkönen on kuitenkin itseoikeutettu nimi tällä listalla vanhojen meriittiensä perusteella. Majoreissa hän ei ole yltänyt koskaan kolmatta sijaa paremmalle. Edellisen kerran Donald oli top-tenissä vuonna 2013, joten hänen puolestaan rahaa ei kannata laittaa likoon ainakaan nykykunnossa.