Hyppää sisältöön

Sergio Garcian ura jyrkässä syöksyssä – kääntääkö KLM Open tuittuilevan tähden käyrät nousuun?

Sergio Garcialla on mahdollisuus kääntää Hollannissa syöksyssä olevat ranking-sijoituksensa uudelleen nousuun

Sergio Garcian vuosi 2019 on ollut lähes katastrofaalinen heikon menestyksen, mutta etenkin toistuvien käytöshäiriöiden johdosta. Lauantain kierrokselle hän lähtee Amsterdamista kakkostilalta.

Mikä ihme vaivaa Sergio Garciaa? Tätä kysymystä on pohtinut ääneen tai mielessään valtava määrä golfia seuraavista, hänen pelikaverinsa sekä kilpailujen järjestäjät.

39-vuotias espanjalaistähti on ollut läpi kauden kisoissa huonotuulisen ja epävireisen oloinen. Otsikoihin hän on noussut etenkin silvottuaan kenttää Saudi-Arabian kilpailussa ET:lla, heittämällä mailan kohden caddietään Open Championshipissa sekä lennättäessään ruohoa raivon vallassa PGA Tourilla heikon avauksen jälkeen.

Menestys kisoissa on jäänyt vaatimattomaksi joistain väläyksistä huolimatta. Neljää hyvää kierrosta hän ei ole saanut aikaan. 

Maailmanlistalla (43:s) Garcia on alempana kuin koskaaan urallaan, poislukien vuoden 2010, jolloin hän piti puttiin ja itseensä tyytymättömänä myös taukoa kisoista.

Espanjalaisten rankingissa Mastersin sankarin edellä ovat Jon Rahm sekä Rafa Cabrera-Bello, joten taistelu olympiapaikastakin voi olla Garcialle totista totta kauden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

KLM Openissa Amsterdamin International-kentällä hän pelaa ensimmäistä kertaa.

”Lähtökohta kisaan on hyvä. Pelasin suurimmaksi osaksi erittäin hyvin Sveitsin osakilpailussa. Toivottavasti saan saman momentumin päälle tällä viikolla”, Garcia kertoi tuntemuksistaan ennen kisan käynnistymistä.

Tuloksin 68-67,-9  sijaluku on jaettu toinen, joten uran 16:s voitto European Tourilla on täysin mahdollinen. Garcia on jopa ykkössuosikki ennen kahte viimeistä kierrosta, sillä muut nimekkäät pelaajat ovat tuloslistalla hänen takanaan.

Edellisestä Euroopan voitosta Espanjan ulkopuolella jo 14 vuotta

Garcia oli supertähti jo juniorina voitettuaan 15-vuotiaana amatöörien EM-kultaa.  Ammattilaiseksi ryhdyttyään hän voitti tasan 20 vuotta sitten 1999  Irish Openin ja German Mastersin, sekä loisti Jesper Parnevikin parina saman syksyn Ryder Cupissa.

USA:n valloituksenkin hän teki jo 2000-luvun alkupuolella pokaten voittopokaalin PGA Touriilla viidesti ennen 25:tta syntymäpäiväänsä. Voitot Ranskassa (2001) ja Sveitsissä (2005) sementoivat hänen asemansa maailmantähtenä.

Hämmästyttävää Garcian ET:n voitoissa on se, että 15:sta peräti seitsemän on tullut kotimaassa Espanjassa. Näiden lisäksi hän on juhlinut Mastersia Augustassa ja kuitannut ykköstilat Kiinasta, Dubaista sekä Qatarista, jossa uusinnassa tappion kärsi Mikko Ilonen.

Muuallakin Europassa hän on toki pelannut vuosittain, mutta viimeinen ET:n voitto Euroopassa kotimaan ulkopuolelta on Sveitsin ykköstila Omega European Mastersista 2005.

Sunnuntaina tämä 14 vuoden odotus saattaa päättyä. Viikonlopun suurimpia kysymyksiä onkin, millaisen fiiliksen ja henkisen tasapainon Sergio Garcia löytää kahdelle viimeiselle kierrokselle?

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä  molempina päivinä kello 14.00-18.30. Selostuksesta vastaa Nikke Tyry.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa