Hyppää sisältöön

Sergio Garcian silmiä zoomataan sunnuntaina – johtaa Sanderson Farms Championshipia

Sergio Garcia jakaa johtopaikkaa ennen päätöskierrosta

Perjantaina silmiensä sulkemisesta putin aikana avautunut espanjalaistähti on kameroiden ristitulessa PGA Tourin kisan päätöspäivänä.

Sergio Garcia teki lauantaina tuloksen 66,-6 meneillään olevassa PGA Tourin kisassa. Yhteistuloksessa -14 ovat myös Cameron Davis sekä J.T. Poston. Näiden takana on kymmenen pelaajaa 1-3 lyöntiä jäljessä. 
Garcia kertoi perjantain mediatilaisuudessa putanneensa viimeisten kolmen vuoden aikana varsin usein ja pitkiäkin jaksoja silmät suljettuina. Myös Mastersissa keväällä 2017, jolloin hän voitti.

Tieto tuli kuin varkain ja yllättäen medialle ja suurelle yleisölle, sillä kameralla tilannetta on hyvin vaikea todentaa, eikä espanjalainen ole aiheesta numeroa tehnyt.

Sanderson Farms Championshipissa hänen menestysreseptinsä  ovat olleet avaukset ja lähestymiset. Tiiauspaikoilta hän on  Strokes Gained -tilaston mukaan kisan paras, lähetymisissä kolmas. Puttitilastokin on kelvollinen, sijaluku 37:s ja keskivertopelaajaan yhteensä lyönnin plussalla.

Garcia on lukeutunut vuodesta 1999 molemmin puolin valtamerta ja ympäri maailman lajin megatähtiin. Menestyskäyrä on ollut Mastersin ykköstilan jälkeen kovassa syöksyssä etenkin majoreissa, maailmanlistalla espanjalainen on ensimmäistä kertaa sitten masennusvuotensa 2010 jälkeen top 50-listan ulkopuolella. 

Ykköstila PGA Tourilla olisi merkittävä rajapaalu, vaikka Garcia ei oikukkaan käyttäytymisensä vuoksi lukeududaan yleisön suurimpiin suosikkeihin.

Tasaiseen kilpailuun pohjoismaalaista mielenkiintoa tuo Norjan Kristoffer Ventura (-13), joka on viimeisten kuukausien aikana löytänyt pääkiertueella oivan vireen.  Vaikka paras sijoitus on toistaiseksi ”vain” seitsemäs, norjalainen kuitannut kevään koronatauon jälkeen tukuin sijoituksia 25:n ensimmäisen joukkoonKorn Ferry Tourilla hän ehti juhlia jo kahta ykköstilaa kalenterivuoden 2019 aikana. 

Garcian kisan tilastot löydät täältä.

PGA Tour, Sanderson Farms Championship, tuloslista

Etsi luettavaa