Hyppää sisältöön

Sergio Garcian sai sakot syyskuisesta ”katoamistempustaan” – kiertue ei kerro summan suuruutta

Sergio Garcia juhli kipparoimansa joukkueen voittoa LIV Golfin Bangkokin-osakilpailussa viime sunnuntaina. KUVA: GETTY IMAGES

Sergio Garcia on saanut DP World Tourilta sakot, koska jätti kiertueen lippulaivakilpailun kesken ilman hyväksyttävää syytä.

Espanjan Sergio Garcia siirtyi kesällä LIV Golfiin, mutta olisi halunnut jatkaa pelaamista sen ohella myös PGA Tourilla ja DP World Tourilla.

PGA Tourilta Garcia ja muut LIV Golf -pelaajat saivat hatkat, mutta DP World Tour ei ole voinut estää saudirahoitteiselle kiertueelle siirtyneiden pelaajiensa osallistumista DPWT:n kilpailuihin keskeneräisen oikeusjutun takia.

Niinpä moni LIV Golf -pelaaja on voinut osallistua myös DP World Tourin kilpailuihin, joissa he ovat voineet kerätä maailmanlistan pisteitä. LIV Golf ei ainakaan toistaiseksi kuuluu virallisen maailmanlistan piiriin.

Esimerkiksi syyskuussa Sergio Garcia osallistui DPWT:n lippulaivakilpailuun BMW PGA Championshipiin, mutta hänen osaltaan kilpailu jäi yhden kierroksen mittaiseksi.

Garcia avasi kilpailun tuloksella 76, ja sen jälkeen hänet nähtiin seuraavan kerran julkisuudessa Austinissa, Teksasissa, jossa hänet bongattiin yleisön joukosta amerikkalaisen jalkapallon pelissä.

Garcia jätti kilpailun kesken ja koska hän ei toimittanut lääkärintodistusta määräaikaan mennessä, sai hän sakkorangaistuksen, kertoo Golf Digest -lehti verkkouutisessaan.

Asian vahvisti lehdelle DP World Tourin tiedottaja, joka ei kuitenkaan paljastanut sakkosummaa.

Hyvästit Ryder Cupille?

Vaikuttaa siltä, että Garcian jäsenyys DP World Tourilla on päättymässä, koska espanjalaiselle tähtipelaajalle ei kerry tämän kauden aikana riittävästi kilpailuja kiertueella.

Käytännössä tämä tarkoittaa myös sitä, ettei Garciaa tulla näkemään ensi vuoden Ryder Cupissa, sillä joukkueeseen osallistumisen edellytyksenä on juuri jäsenyys kiertueella. Garcia on kaikkien aikojen pistehai Yhdysvaltain ja Euroopan välisessä haasteottelussa.

Garcia itse ei ole kommentoinut asiaa. Hän pelaa tällä viikolla LIV Golfin kilpailun Jeddahissa, Saudi-Arabiassa.

Etsi luettavaa