Hyppää sisältöön

Sergio Garcian ja Matt Kucharin kinailu oli golfkauden puheenaiheita

Sergio Garcian (vas.)  ja Matt Kucharin (oik) ottelun jälkipyykin pesu jakoi golfväkeä kahteen leiriin.

Espanjalaistähti voitti Holllannissa, mutta suurimmat otsikot 2019 hänestä rakennettiin käytöshäiriöiden ja Matt Kucharin kanssa reikäpeliottelussa syntyneen riidan johdosta.

Muistatko vielä oheisen videon tapahtumat  WGC:n reikäpeliottelusta Sergio Garcia-Matt Kuchar?

Garcia missaa muutaman metrin putin, jolla olisi voittanu reiän. Tämän jälkeen hän käy sutaisemassa annetuksi kuvittelemansa putin ohi reiän ja nostaa lopulta pallon viheriöltä.

Tuomareiden kanssa keskusteltuaan Kuchar muistuttaa Garciaa siitä, että hän ei ollut antanut tämän lyhyttä puttia, jonka seurauksena Kuchar ilmoitti voittaneensa reiän. Samaan päätelmään tulivat tuomarit.  Sananvaihdon yhteydessä Garcia ehdottaa, lähes vaatii Kucharia häviämään tahallaan, antamaan seuraavan reiän hänelle vedoten urheiluhenkeen punttien tasaamiselle. Kuchar ei syty ajatukselle. 

Peli käydään loppuun varsin kylmissä tunnelmissa, Kuchar menee 2/0 voitollaan seuraavalle kierrokselle.

Molemmat pelaajat saivat valitettavasta episodista mediassa ja sosiaalisessa mediassa varsin paljon siipeensä.

Hassu ja valitettava ”sattuma” tietysti oli se, että kiistan osapuolilla oli syntilistaa harteillaan edellisten kuukausien ajalta.

Kucharin nosti tikunnokkaan hänen meksikolainen lainacaddiensa. Parivaljakko voitti loppuvuodesta 2018 PGA Tourin osakilpailun. Kirjaallista sopimusta bonuksesta ei ollut, normaalin 10 prosentin sijasta Kuchar sujautti voittonsa jälkeen mailapojalleen 5 000 dollaria käteen. Asian tultua julkiseksi, Kuchar määritteli ensin toimineensa reilusti kumppaniaan kohtaan, mutta julkisen paineen alla taipui maksamaan hänelle hiljaisesti huomattavasti korkeamman korvauksen.

Garcialla oli reikäpeliottelun kinan ja Hollannin kilpailun voiton  lisäksi kolme muutakin uutiskynnyksen ylittänyttä tapahtumaa. Saudi-Arabiassa hän teloi turhauduttuaan viheriöitä ja tuli muiden osallistujien valitusten johdosta diskatuksi. Open Championshipissa Garcia heitti huonon avauksensa jälkeen, taas turhautuneena, mailansa korkeassa kaaressa kohden mailapoikaansa, joka ei osannut varoa ilmassa lentävää esinettä. Loppukesästä Garcia tuohtui vielä PGA Tourin kisassa riehumaan tiiauspaikalla iskien mailaansa maahan varsin törkeän näköisesti.

Molemmilla maailmantähdillä on edessään alkavan vuoden aikana kasvojenpesun paikka. 

Etsi luettavaa