Hyppää sisältöön

Sergio Garcian ja Jon Rahmin voittokulku jatkuu: ”Meillä on mahdollisuus nousta voittoon”

Sergio Garcia otti nelipallo-ottelussa Jon Rahmin upeasta pelistä

USA johtaa ennen sunnuntain kaksinpelejä 11-5. Sergio Garcian usko Euroopan nousuun on silti vankkumaton.

USA kasvatti launtaina johtoaan neljästä pisteestä kuuteen. Aamulla USA oli parempi luvuin 3-1,  iltapäivän nelinpeleissä pisteet tasattiin 2-2. Yhteistulos oli 5-3.
Perjantain kahdessa ottelusarjassa USA oli siis parempi luvuin 6-2 (3-1, 3-1). 
 

Lauantain nelinpeleissä Eurooppa hävisi neljästä ottelusta kolme, Sergio Garcia ja Jon Rahm nousivat kolmen ensimmäisen hävityn reiän jälkeen voittoon. Vastaavaan eivät eurooppalaiset ole yltäneet sitten vuoden 1987, jolloin saman tempun tekivät Nick Faldo ja Ian Woosnam.
Nelipalloissa espanjalaisten voittokulku jatkui. Jalkoihin jäivät Brooks Koepka ja Jordan Spieth, molemmat toista kertaa neljän ottelusarjan aikana.

”Minä olin ottelussa parhaissa asemissa seuraamassa loistavan pelaajan esitystä. Olin varsin onnellinen, yrittäen vain pitää häntä hyvällä tuulella ja ohjata tekemään oikeita asioita”, Garcia ylisti Jon Rahmia.

Garcian saldo Whistlig Straitsissa on kolme voittoa, ei pistemenetyksiä. Jon Rahm on ollut kaikissa Garcia peleissä parina, lisäksi joukkueen pistekunkku saavutti tasapelin perjantain nelipallossa Tyrrell Hatton tukenaan.

Historiallisesti vasta ottelun neljännessä osiossa Euroopan joukkue sai voiton myös pelissä, jossa Garcia ja Rahm eivät olleet mukana.

Tyrrell Hatton sekä kovalla henkisellä latauksella otteluun lähtenyt Shane Lowry kukistivat Tony Finaun ja Harris Englishin
Nelipalloissa Eurooppa nousi tasapeliin 2-2, päivän kokonaispisteet menivät kuitenkin USA:lle 5-3.

Kokonaisluvut ovat 11-5, joka tekee tilanteesta toivottoman tuntuisen Euroopan osalta. Siitä alkaen, kun Eurooppa ja USA ovat Ryder Cupia vastakkain pelanneet (1979-), ei kaksinpeleihin vähintään kuuden pisteen takaa lähtenyt joukkue ole voittajaksi noussut.

Eurooppa on murskannnut USA:n kahdesti, vieläpä peräkkäisillä kerroillla (2004, 2006) pistein 18,5-9,5. 
USA ylsi samaan 1981.

”Meillä on sunnuntaina suuri haaste. Kaikki tietävät sen, että taistelemme loppuun asti, emme anna periksi”, Sergio Garcia julisti 
”Rakastan joukkuettamme. Joka kerta kun ajattelen heitä, mieleni tekee itkeä, he ovat uskomattomia”, vuodesta 1999 jokaisessa Euroopan joukkueessa (kerran apulaiskapteenina) mukana ollut Ryder Cupin kaikkien aikojen  pistekuningas kertoo suhteestaan toiseen perheeseensä.

Lauantaina saavuttamansa voitot olivat järjestyksessä 24. ja 25. Tappiota uralla on 12, tasapelejä seitsemän. Sunnuntaina Garcia saa vastaansa yhdessä päivän seuratuimmista otteluista Bryson DeChambeaun, joka saavutti lauantaina Ryder Cup -uransa viidennessä ottelussa vasta ensimmäisen voiton yhdessä Scottie Schefflerin kanssa.

Jon Rahm kohtaa Schefflerin joka kisan ensikertalaisena on maailmanlistan ykköstä vastaan haastaja. Omassa debyyttikisassaan 2018 Rahm kukisti kaksinpelissä Tiger Woodsin.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät finaalipäivän tapahtumat suorina 19.00-02.00. Äänessä ovat Antti Vaalas, Riku Soravuo ja Karri Kakko.
Saatavilla on myös tiettyihin ryhmiin keskittyvä Featured Groups -lähestys (19.00-02.00) jossa selostuskieli on englanti.

Tulospalvelu, lauantain nelipallot

Etsi luettavaa