Hyppää sisältöön

Sergio Garcia – Yhä maailman kärkipelaaja

Sergio Garcia ei ole enää tourin nuori sankari eikä saa samaa huomiota mediassa kuin uudet tähdet. Silti Garcian ura on kaikkea muuta kuin ohi.

Sergio pelasi uusinnan kautta voittoon AT&T Byron Nelsonissa PGA Tourilla. Voitto oli uran yhdestoista PGA Tourilla ja nostaa Garcian tasoihin Ballesteroksen kanssa voitoissa Amerikan maaperällä.

Garcian World Ranking on nyt 12. Viimeisen kahden vuoden aikana Sergio on viettänyt suurimman osan ajastaan maailmanlistan top kympissä. Tänä aikana hän on ollut top 15 ulkopuolella vain viikon verran. Garcia oli viimeksi top 20 ulkopuolella vuonna 2012. Vuodesta 2011 lähtien Sergio on voittanut kilpailun jokaisella kaudella jollain maailman pääkiertueista. 

Avain tasaisuuteen löytyy pallonlyömisestä, jossa Garcia on edelleen maailman parhaimmistoa. 2014 Sergio sijoittui Strokes Gained Tee to Green tilastossa toiseksi kun edellä oli vain Rory McIlroy. Kausilla 2015 ja 2016 Garcia on tourin viidentoista parhaan pallonlyöjän joukossa.

Garcia näyttää myös löytäneen toimivan puttityylin ”claw” otteellaan. Ote toimi loistavasti etenkin kausilla 2013 ja 2014. Viime vuonna Garcia vaihteli otetta enemmän tavallisen ja claw otteen välillä eivätkä tilastot olleet yhtä vakuuttavia. 2016 Garcia on pysynyt claw otteessa ja tilastot ovat jälleen positiivisia. 

36-vuotiasta Garciaa ei ikä paina. Mies onnistui lisäämään lähes kymmenen jaardia draivin pituuteen kaudella 2015 tilastoiden uran pisimmän keskiarvon 300.0 jaardia. Sama trendi on jatkunut myös kaudella 2016. 

Garciaa voidaan edelleen pitää suosikkina myös majoreissa ja mies tuskin lopettaa uransa tyhjin käsin. 

Etsi luettavaa