Hyppää sisältöön

Sergio Garcia tyrmäsi Lee Westwoodin hole-in-onella – Robert MacIntyren draivipommi häkellytti

Jon Rahm ja Sergio Garcia selvisivät pudotuspeleihin pidemmän reitin kautta

Jon Rahmia lukuunottamatta muut supertähdet iskettiin katsomoon reikäpelin epävirallisissa MM-kisoissa Teksasissa.

Mikä on todennäköisyys sille, 16:ssa neljän hengen lohkossa ennakkoon kovin pelaaja  nousee vain yhdessä ykköseksi sen jälkeen kun kaikki pelaavat toisiaan vastaan. Todella pienihän se on, mutta näin kävi kolmen ensimmäisen päivän aikana Austin Country Clubilla WGC:n reikäpelimestaruuskisoissa.

Perjantaina sinetöitiin lähtöpassit muun muassa Dustin Johnsonille, Justin Thomasille, Collin Morikawalle, Bryson DeChambeaulle, Xander Schauffelelle, Patrick Reedille, Rory McIlroylle, Viktor Hovlandille ja Tony Finaulle.

Vastaavasti lohkon ennakkoon heikoin lenkki (maailmanlistan perusteella) pääsi uskomattomasti kahdeksassa lohkossa jatkoon, seitsemässä jatkopeleihin päässsyt oli ennakkosasetelmisssa kakkonen tai kolmonen.

Näin yllätyksellisiä alkulohkoja ei ole aiemmin tässä kisassa koettu.

Sergio Garcia jatkoon haudan partaalta

Typerryttävimmän tavan raivata tiensä jatkoon esitti perjantaina Sergio Garcia. Hän oli tullut kunniakujaa pitkin voittamalla kahden ensimmäisen päivän aikana Tyrrell Hattonin ja Lee Westwoodin. Matt Wallacen piti olla enää suupala, mutta toisin kävi. Wallace antoi Garcialle kyytiä, jonka jälkeen Westwood ja Garcia lähtivät uusimaan lohkovoitosta.

Toisella ja kolmannella väylällä Garcia missasi viheriöt ja selvitti tiensä neljännelle vain loistavan lähipelin kautta.

Lee Westwood löi 145 metrisellä par-kolmoselle hienon lähestymisen 5-6 metrin päähän. Garcia otti käteensä rautaysin alamäkeen pelattavalla reiällä….

Sergio Garcia on Euroopan juhlituimpia Ryder Cup -sankareita, mutta WGC:n reikäpelimestaruuksissa hän on ollut iso pettymys. Paras sijoitus on neljäs, tämän lisäksi espanjalainen on ollut kerran puolivälierissä. 15 kertaa tie on päättynyt alkulohkon voiton jälkeen ensimmäisessä ottelussa tai jo aiemmassa vaiheessa.

Lauantaina ja sunnuntain pelataan kaksi ottelua, eli välieriin pääseville urakka on seitsemän ottelun mittainen. Ensimmäisenä Garciaa vastaan asettuu Kanadan Mackenzie Huhghes.

Robert Macintyre ei suostunut häviämään

Mikäli Garcia voittaa, hän saa vastaansa voittajan eurooppalaisten välisestä ottelusta Victor Perez- Robert Macintyre
MacIntyre oli selvitti itsensä jatkoon voittamalla viimeisen reiän ja varmistamalla tasapelin Adam Longia vastaan.
Tapa jolla nuori skotti löi avauksensa 18:lla viheriölle metrin päähän lipusta (337 m) häkellytti paitsi katsojat, myös heidän edellään pelanneet Dustin Johnsonin ja Kevin Nan.

MacIntyre oli ainoa joka tähän on kyennyt, kaikki muut pelaajat jäivät perjantaina kauas viheriön etureunasta.

WGC:n reikäpelimestaruus on pelattu 21 kerta. USA:n edustaja on juhlinut 12 kertaa, australialaiset ( Geoff Ogilvy & Jason Day) molemmat kahdesti. 
Eurooppalaisista tuorein viidestä voittajasta on Rory McIlroy.

Jon Rahm on maailmanlistan kolmosena paperilla suurin ennakkosuosikki meneillään olevan kisan voittajaksi. Garcian, Perezin ja MacIntyren lisäksi vanhan mantereen edustajia ovat Bryson DeChambeun perjantaina voittanut Tommy Fleetwood sekä kauden 2010 voittaja Ian Poulter, jolle menestys viikonloppuna raottaisi ovea Ryder Cup -joukkueeseen Perezin ja MacIntyren tavoin.

Elisa Viihde Viaplay näyttää lauantaina suoraa kuvaa Austin Country Clubilta kello 16.00-00.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa