Hyppää sisältöön

Sergio Garcia silmät kiinni voittoon PGA Tourilla: ”Tämä tuo valtavasti itseluottamusta”

Sergio Garcialle voitto PGA Touriilla oli uran 11:s. Ensimmäisen hän saavutti jo 19 vuotta sitten

Espanjalaistähti omisti voittonsa kahdelle koronavirukseen kuolleelle sedälleen.

Sergio Garcia katkaisi PGA Tourilla voitottoman 3,5 vuoden jaksonsa näyttävällä tavalla Sanderson Farms Championshipissa. Mestari löi 18:lla upean lähestymisen lipun viereen, sulki puttiin valmistautumisen jälkeen silmänsä ja pisti pallon reikään. 

Garcian riemu apinan pudottua selästä toi monille mieleen sen 19-vuotiaan nuorukaisen, joka oli  1999 Euroopan Ryder Cup -joukkueen tähti Jesper Parnevikin parina ja sijoittui toiseksi Tigerin jälkeen PGA Championshipissa.

Itseluottamus kesti läpi kilpailun

Garcian peli oli vankkaa läpi kilpailun, hän oli Strokes Gained -tilastossa paras tiiltä viheriölle ja putteri kädessäänkin 28:s.

Espanjalainen hätkähdytti mediaa ja suurta yleisöä kertoessaaan toisen kierroksen jälkeen putanneensa jo kolmen vuoden ajan enimmäkseen silmät suljettuina saadakseen putterin liikkeeseen enemmän tunnetta pakottamisen sijaan.

”Uskoin itseeni ja puttiini läpi kilpailun. Vaikka välillä missasin putteja, muistutin itseäni siitä, että kaikkia ei voi upottaa.”

Ykköstila tavallisessa PGA Tourin kisassa voi muodostua käänteentekeväksi asiaksi Garcian uralla, joka on ollut kovassa syöksykierteessä etenkin PGA Tourilla. 

”Luonnollisesti saan tästä valtavasti itseluottamusta. Vaikka en olisi voittanut, esitykseni olisi antanut minulle energiaa.  Pelini osoitti, että osaan edelleen ja pystyn menestymään myös jatkossa.”

Voitolla kunniaa koronavirukseen kuolleille isän veljillle

Mastersin voiton jälkeen Garcian perheeseen on syntynyt kaksi lasta, pelit ovat sujuneet varsin vaatimattomasti ja tähden käytös kentällä on ollut pariin otteeseen pöyristyttävän törkeää. Saudi-Arabiassa 2019, hän silpoi kolmantena päivänä useiden viheriöiden pintoja ja riehui bunkkerissa. Pidempikin pelikielto olisi ollut aiheellinen, mutta Garcia selvisi julkisella anteeksipyynnöllä.

Voiton hetkellä hänen ajatuksensa olivat perheen kokemissa vastoinkäymisissä

“Isälläni on kahdeksan sisarusta. Suruksemme kaksi heistä, setäni Paco jo alkuvuodesta ja setä Angel reilu viikko sitten ovat kuolleet koronaviruksen johdosta. Halusin omistaa tämän ykköstilan heidän muistokseen”, Garcia tunteili kisan jälkeen.

Tuloslista, Sanderson Farms Championship

Etsi luettavaa