Hyppää sisältöön

Sergio Garcia oli myöhästyä startista – spurttasi tiiauspaikalle ja Players Championshipin johtoon

Sergio Garcia voitti Players Championshipin kaudela 2008 kukistamalla uusinnassa Paul Goydosin

TPC Sawrassin kenttään tykästynyt vuoden 2008 ykkönen loisti avauspäivänä lähestymisillään ja pelaten par-viitoset viisi alle parin.

Mies menneisyydestä, iältään toki vain 41-vuotias Sergio Garcia (65,-7), nousi kuin vaivihkaa  Playersin kärkeen pelattuaan kolme viimeistä reikäänsä (7-9) neljä alle kahdella  birdiellä ja eaglella.

Kahden reiän huippujakso birdie ja eagle (15-16) olivat jo antaneet kierroksen alkuvaiheilla oikean suunnan pelille.

Ainoan boginsa Garcia teki ottamalla kolme puttia kentän ensimmäisellä reiällä (Garcian kymmenes).

Hän johtaa toisena olevia pelaajia kahdella lyönnillä kentällä, jolla tuulen  johdosta kaikkien kierrosten keskiarvo oli torstaina 73,8.

”Jostain syystä TPC Sawgrass osuu silmääni. Saan lähes kaikilla väylillä mieleeni näkymän siitä, miten sen haluan pelata. Loppu on tämän vision toteuttamista”, Garcia filosofoi huippukierroksensa jälkeen.

Hän voitti viidennen majorin lempinimen saanee Playersin 2008, plakkarissa on myös kaksi toista sijaa. Garcia tuli maailmanhuipulle hurjalla  ryminällä jo 1999.

Parhaat vuotensa Garcia pelasi 2000-luvulla, jolloin oli maailmanlistalla enemmän kärkikymmenikössä kuin sen ulkopuolella.
Mastersin 2017 voitto tuli yllätyksenä. Käytännössä viimeiset 5-6 vuotta espanjalainen on ollut reilusti terävimmän kärjen takana, kyeten toisinaan nousemaan kärkitaistoon, jopa voittoihin.

Torstaina oli erinomainen päivä, jossa iso lipsahdus meinasi tapahtua jo ennen kympiltä tapahtunutt starttia. Harjoitusalueella viimeiset minuutit ilman caddietä  ollut Garcia oli ajatuksissaan treenannut varsin pitkään. 

Aurinkoa vasten kelloa katsoesaan hän ei varmuudella nähnyt mitä numerot osoittivat. Juoksu tiiaspaikalle pelasti tilanteen, hän ehti perille vain minuuttia ennen määräaikaa.

Garcia loisti kierroksena aikana sekä lähestymisillään (+3,7 lyöntiä Strokes Gained) sekä viheriöillä (+3,7).

TPC Sawgrassilla pallon pitäminen avauksissa pelissä,  sekä tarkkuus lähestymisissä ovat perinteisesti arvossaan. 

Tuloslistan kärkimiehistä ei löydy Bryson DeChambeaun (-3) lisäksi muita pommittajia.

Garcian lisäksi kokeneita pallonsiirtäjiä kärkipäässä ovat  Matthew Fitzpatrick (-4), Corey Conners (-4), Shane Lowry (-4), sekä Lee Westwood (-3) 

Huipuista kohtuullisissa asemissa ovat torstain jälkeen myös  Dustin Johnson (+1) , Jon Rahm (par), Collin Morikawa. (-1) sekä Jordan Spieth (-2).

Rory McIlroy (+7) taistelee perjantaina paikasta viikonlopun kierroksille. Henrik Stenson (85,+13) iski tauluun ammattilaisuransa korkeimman tuloksen.

Players Championship, tulosseuranta

Etsi luettavaa