Hyppää sisältöön

Sergio Garcia keskeytti Wentworthissa – suuntasi Teksasiin seuraamaan amerikkalaisen jalkapallon yliopistopeliä

Sergio Garcia teki nopean ratkaisun Lontoon kisan keskeyttämisestä ja suuntasi Teksasiin seuraamaan vaimonsa yliopiston peliä, jossa hänet bongattiin yhteiskuviin Scottie Schefflerin kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Sergio Garcia sai paljon kyseenalaista huomiota mediassa jätettyään torstain kierroksensa (76,+4) jälkeen BMW PGA Championshipin kesken Lontoossa. Garcia ikuistettiin jo lauantaina Austinissa, Teksasissa seuraamassa yliopistojen välistä jalkapallopeliä vaimonsa, sekä Scottie Schefflerin ja tämän puolison kanssa.

LIV Golfin kanssa sopimuksen tehneistä pelaajista peräti 18 osallistui DP World Tourin perinteiseen lippulaivakisaan.

Kuningatar Elisabetin kuoleman vuoksi kisa keskeytettiin torstaina illansuussa. Kisan jatkuminen oli vielä perjantaina epävarmaa. Sergio Garcia teki oman ratkaisunsa matkustamalla USA:n kotiinsa Austiniin, Teksasiin josta hänen vaimonsa Angela Atkins Garcia on kotoisin.

Pariskunta kuvattiin ottelupaikalla sekä tapahtumaan liittyvissä juhlallisuuksissa. Sosiaalisen median kuvissa olivat sulassa sovussa myöskin samaa yliopistoa edustanut Scottie Scheffler ja hänen vaimonsa Meredith.

Jännite lisääntyy, pelit majoreissa jäävät vähiin

Garcia keskeytti Lontoon kisan ilmoittamatta siihen mitään erillistä syytä.

Kun Garcialta kysyttiiin jo edellisviikolla mitä hän ajattelee siitä, että osa DP World Tourin pelaajista on julkisesti arvostellut LIV Golfin pelaajien osallistumista Wentworthin kisaan, oli vastaus varsin yksioikoinen.

”Se on heidän ongelmansa.”

Kilpailun keskeyttämisellään toisen lajin urheilukisan katsomoon ehtimiseksi Garcia alitti riman ja sai ansaittua kritiikkiä toiminnastaan. Jännite etenkin Garcian ja DP WOrld Touriin pelaajien ja johdon välillä kasvaa, jos mahdollista, entistäkin suuremmaksi.

Garcia on nykyisistä aktivipelaajista yksi eniten majoreita pelanneista (95). Koska LIV Golfin kisoista ei maailmanlistan pisteitä jaeta, espanjalaisen ranking on pudonnut nopeaa tahtia. Viikonlopun jälkeen hän on 77.

The Mastersin voittto 2017 takaa ainakin toistaiseksi osallistumisen Augustassa pelattavaan kauden ensimmäiseen majoriin. Muihin kolmeen tie on pian tukossa, jollei menestys parane niissä DP World Tourin kisoissa, joihin Garcia mahdollisesti osallistuu.

Etsi luettavaa