Hyppää sisältöön

Sergio Garcia ja Rory McIlroy selvittelivät välejään: ”Sain ystävän takaisin”

Rory McIlroy (vas.) ja Sergio Garcia (oik.) ovat olleet samassa Ryder Cup -joukkueessa viidesti, viimeksi syyskuussa 2021. Kuva: Getty Images

Toistensa häissä bestmaneina toimineet Sergio Garcia ja Rory McIlroy vaihtoivat vuoden verran kipinöiviä mielipiteitä LIV Golfista ja toisistaan vain median välityksellä. U.S. Openissa McIlroyn ja Garcian vaimon, Angelan lyhyt kohtaaminen johti golfikonien puhelinkeskusteluun, ja ystävyyden saattamiseen uudelle polulle.

LIV Golfin tulo markkinoille jakoi kauden 2022 aikana huippupelaajia kahteen leiriin. Rory McIlroy on PGA Tourin hallintoelinten pelaajajäsenenä ottanut isoa roolia kommenteissaan. Hiljaiseksi ei ole jäänyt mielipiteitään läpi uransa vahvasti esiin tuonut Sergio Garcia, joka on LIV Golfin nimekkäimpiä tähtiä.

Vuoden 2022 U.S. Openin aikaan Garcia kyllästyi hyvän ystävänsä mustamaalauksiin LIV Golfista ja sen pelaajista.

”Sergio kertoi tekstiviestissään, että minun olisi lopetettava LIV Golfiin kohdistuva kommentointi. Viestissä oli paljon muutakin hyökkäävää kommentointia asiaan liittyen”, Rory McIlroy on kertonut medialle riidan käynnistymisestä.

”Vastasin hänelle kertoen kannoistani maltilliseen sävyyn, lisäten niiden joukkoon muutaman tikarin.”

Garcian vaimo sanattoman viestin viejänä

Tähdet eivät tämän jälkeen ole kommunikoineet keskenään yli vuoteen, kunnes kesäkuun puolivälissä pelatussa U.S. Openissa McIlroy ja Garcian vaimo Angela kävelivät vastakkain toisiaan tervehtien.

Tapaamisen jälkeen McIlroy laittoi Angelalle vielä lämpimän tekstiviestin.

Tämä rohkaisi Sergio Garcian lähestymään McIlroyta puhelimitse kisan jälkeisellä viikolla. Heti kisan jälkeen Garcia oli kertonut törmänneensä McIlroyhin viimeisellä kierroksella, jolloin pohjois-irlantilainen oli nostanut tervehdyksen lisäksi kätensä korvalle puhelun merkiksi.

”Keskustelu oli hyvin antoisa kahden ystävyksen välillä, jotka haluavat normalisoida molemmille tärkeän suhteen”, kertoi Garcia keskiviikkona Sports Illustrated -sivustolle antamassaan haastattelussa.

Rory McIlroy jä pettymyksekseen U.S. Openissa toiseksi. Karsintojen kautta mukaan päässyt Garcia oli 27.

”Pelasin mielestäni hyvin, olen viikkoon tyytyväinen. Mutta ei pelkästään sijoituksen vuoksi, vaan siksi että sain vuotta aiemmin menettämäni ystävän takaisin”, Garcia painotti haastattelussa.

Rory McIlroy on useaan otteeseen kertonut medialle siitä, kuinka suuri idoli häntä kymmenen vuotta vanhempi Sergio Garcia oli hänelle nuoruusvuosina.

Aikuiseeksi kasvettuaan McIlroy on ollut Garcian kanssa viidesti samassa Ryder Cup -joukkueessa ja pelannut tämän kanssa neljä nelinpeliottelua, Saldo on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Miesten välisestä ystävyydestä kertoo sekin, että he ovat olleet toistensa häissä , vieläpä bestmanin roolissa.

The Openin revanssi Royal Liverpool Golf Clubilla?

McIlroyn ja Garcia tiet kohtaavat nykyisessä tilanteessa harvoin kilpakentillä. Tällä kaudella U.S. Open saattaa jäädä kauden toiseksi ja viimeiseksi. The Masters oli ensimmäinen.

The Openissa sankarit pääsevät halailemaan, mikäli Garcia selvittää kisan karsintafinaalin tulevalla viikolla 36-reiän kisassa. Maailmanlistan sijoitus ei majoreihin espanjalaiselle paikkaa majoreihin tuo.

Royal Liverpool kisassa on kosolti nostalgiaa. Samalla kentällä Rory McIlroy voitti 2014 toistaiseksi viimeisen majorinsa. Sergio Garcia ja Rickie Fowler jakoivat toista sijaa.

McIlroyn kuiva jakso majoreissa on tolkuttoman pitkä. Fowler tulee kisaan U.S. Openin raskas pettymys niskassaan. Garcia saa myös valtavat yleisömassat ja kuvaajat peräänsä mikäli selvittää karsinnan.

Suomalaisista The Openissa pelaa ensimmäistä kertaa Sami Välimäki.

Karsintafinaaliin ovat tiensä raivanneet Joachim Altonen ja Ilari Saulo.

The Open

Etsi luettavaa