Hyppää sisältöön

Sergio Garcia ja Jon Rahm Euroopan kärkiparina – tässä ovat Ryder Cupin ensimmäiset otteluparit

Maassa maan tavalla. Wisconsissa pelattavassa Ryder Cupissa Euroopan konkarit Lee Westwood

Nelinpelit Whistling Straitsissa käynnistyvät kello 15.05. Padraig Harrington lähettää eturintamaan kaikki nelikymppiset legendansa.

USA:n ja Euroopan kapteenit Steve Stricker ja Padraig Harrington julkaisivat Ryder Cupin avajaisissa torstai-iltana neljä nelinpelipariaan. Valinnat tehdään toiselta osapuolelta sokkona. Toisen osapuolen valintojen arvuuttelu ja siihen liittyvä taktikointi ovat oleellinen osa kilpailua kaikkien viiden osion aikana.

Ensimmäiseen ottelupariin ladataan lähes poikkeuksetta ennakkoon vahva, kokenut pari. Näin tapahtuu myös perjantaina, kun vastakkain asettuvat Sergio Garcia ja Jon Rahm sekä Justin Thomas parinaan Jordan Spieth.

”Meillä oli ennakkokäsitys siitä, että Rory McIlroy ja Jon Rahm olisivat ensimmäisessä ja neljännessä parissa.  Siitä, keitä he saisivat pareikseen, meillä ei ollut käsitystä”, kertoi Steve Stricker USA:n joukkueen arvailuistaan.

Stricker osui oikeaan, Rory McIroy parinaan Ian Poulter kohtaavat aamun neljännessä pelissä Fedex Cupin voittajan Patrick Cantlayn ja Xander Schauffelen.

Padraig Harrington peluutti kolmena harjoituspäivänä pelaajiaan siten, ettei perjantaiaamun peluutuksia kykenyt niistä lukemaan.

”Olen ollut itse mukana kisoissa (Ryder Cup) joissa on pelattu samojen kaverien kanssa harjoituskierrokset, sen jälkeeen neljäkin kierrosta nelinpelejä yhdessä. Se voi olla henkiseti todella kovaa. Halusin, että kaikki pelaavat jo harjoituspäivinä kaikkien kanssa”, Harrington selvitti filosofiaansa.

Euroopan joukkue pistää aamun peleihin käytännössä kokeneimmat pelaajansa, kolmesta ensikertalaisesta vain ennakkoon vahvan kortin Viktor Hovlandin.

Edellisessä USA:ssa pelatussa Ryder Cupissa vain tappiota kokeneet Lee Westwood ja Matthew Fitzpatrick ovat yllättävin Euroopan pareista.

Pariisissa 2018 kaikki neljä joukkuepeliä voittanut Tommy Fleetwood katselee Shane Lowryn, Tyrrell Hattonin ja Bernd Wiesbergerin kanssa aamun pelejä kentän laidalta 

USA:n kahdeksikossa Spieth & Thomas ovat hengenheimolaisia, jotka ovat juniorista asti kirittäneet toisiaan ja pelanneet 2018 kisassa parina.

Yllätyksenä voidaan pitää Brooks Koepkan ja Daniel Bergerin pelaamista yhdessä nelinpelissä. 

Bryson DeChambeau joutuu odottamaan pelivuoroa iltapäivään, samoin hänen parikseen nelipallossa ”sopiva” Tony Finau sekä ensikertalaiset Harris English ja Scottie Scheffler.

Aamupäivän otteluissa on hyvin vaikeaa nimetä selviä ennakkosuosikkeja. Oma veikkkaukseni on, että USA on niukasti niskan päällä ja tulos iltapäivään lähdettäessä on 2,5-1,5 tai 3-1.

Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport Golfin suorat lähetykset käynnistyvät kello 15.00, ja kestävät pitkälti yli puolenyön nelipallojen päättymiseen asti. Ensimmäinen neljästä nelipallosta käynnistyy kello 20.11.

Ryder Cup
 

Etsi luettavaa