Hyppää sisältöön

Sepp Straka ja Rasmus Højgaard paransivat asemiaan – taistelu paikoista Ryder Cupiin tiivistyy

Sepp Strakalle voitto John Deere Classicissa oli toinen PGA Tourilla. Kuva: GETTY IMAGES

Itävallan Sepp Strakan näytöt PGA Tourilla ovat toisen voiton jälkeen niin vahvoja, että maailmanlistalla sijalle 27:s kivunnut itävaltalainen on vahvasti ehdolla Ryder Cupiin. Rasmus Højgaard näytti kotimaansa Tanskan kisassa kovuutta. 22-vuotiaalle bighitterille voitto pääkiertueella oli jo uran neljäs ja kolmas uusinnan kautta hankittu.

Syyskuun lopulla käytävään Ryder Cupiin on Euroopan joukkueen osalta tulossa mainio kisa kuudesta harkintapaikasta. Kolme paikka jaetaan ET:n kisojen pistelistsan mukaan, kolme maailmanlistan sijoitusten perusteella.

Sepp Strakan mainetekoja tunnetaan Euroopassa huonosti. Sunnuntaina hän jysäytti melkoisen pommin pelaamalla viimeisen kierroksen TPC Deere Run -kentällä tulokseen 62,-9.

Huippukierros nosti 30-vuotiaan itävaltalaisen voittoon ja maailmanlistan sijalle 27.

Edelliskaudella hän voitti Tourin klassikkoihin kuuluvan Honda Classicin Palm Beach Gardensissa.

Isojen kisojen osaltakin näytöt ovat kovia. Players Championshipissa edellisvuonna yhdeksäs, PGA Chamioshipissa toukokuulla seitsemäs.

Euroopan joukkueesta tuskin koskaan on jätetty ulos pelaajaa, joka on maailmanlistan 30:n joukossa Nykyinen sijoitus oikeuttaa eurooppalaisten vertailussa seitsemänteen sijaan.

Sepp Strakan omissa käsissä on vain se, että hän kykenee seuraavien 1,5 kuukauden aikana pitämään samaa tasoa yllä.

Ruotsin Ludvig Åberg nousi kisassa sunnuntaina neljänneksi. Se on hänen parhaansa PGA Tourilla toistaiseksi. On liian aikaista povata amatöörien maailmanlistan entiselle ykköselle paikkaa Ryder Cupiin, mutta mahdoton tämä skenario ei ole.

Åberg on ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen pelannut ilman taukoja neljä kisaa. Vapaa viikko osui vain U.S. Openiin, jonka karsintoja hän ei läpäissyt. PGA Tourin kisoihin luokiteltavaan Scottish Openiin hän sai tarvitsemansa villin kortin.

Kisassa on jaossa kolme paikkaa The Openiin. Åbergilla on pelioikeus PGA Tourille myös kaudelle 2023. Hän tavoittelee kuitenkin hyvillä sijoituksilla paikkaa paitsi The Openiin, myös FedEx Cupin finaaleihin, joihin otetaan 90 ensimmäistä.

”The Open on juniorivuosista asti ollut yksi kisoista, jota olen seurannut tarkasti ja uneksinut siinä pelaamisesta. Skotlannissa teen varmasti parhaani yltääkseni kärkikymmenikköön ja päästäkseni Royal Liverpoolin kentälle”, Åberg kertoi mediahaastattelussa

Euroopan kisojen jälkeen näihin, ja Ryder Cupiin pääsemiseksi suurlupauksella on vielä kaksi näyttöpaikkaa PGA Tourilla.

Kapteeni Luke Donald kehui tulokkaan maasta taivaisiin pelattuaan tämän kanssa kaksi ensimmäistä kierrrosta aiemmin kesällä.

Højgaardin veljesten juhlaa Himmerlandissa

Made in Himmerland -kilpailu huipentui sunnuntaina peräti kuuden reiän mittaiseen uusintaan Nacho Elviran ja kotiyleisön suosikin Rasmus Højgaardin välillä

Tanskalaisen voitto sinetöityi espanjalaisen lyötyä pitkästä heinästä lähestymisensä kimmokkeen kautta pitkäksi kentän rajojen ulkopuolelle.

Onnittelijoista ensimmäisenä viheriölle ryntäsi Nicolai Højgaard , Rasmuksen kaksoisveli.

Rasmus Højgaard on veljensä tavoin ollut ehdokaslistalla varsin pitkään.

Rasmukselle voitto oli neljäs DP World Tourilla, Nicolailla niitä on kaksi. Kova saldo, kun huomioidaan se, että he täyttivät 22 vuotta maaliskuussa,

Rasmuksen CV:lla plussana on se, että hän uusinnan kautta tulleita voittoja on jo kolme, neljäskin tuli lyönnin marginaalilla. Käsi ei ole tärissyt ratkaisevilla hetkillä.

NIcolai Højgaardin valttina puolestaan on voitto Italian Openista 2021 tulevalla Ryder Cup -kentällä, Marco Simone Golf Clubilla.

Kummankaan näytöt eivät kuluvan vuoden aikana ole olleet riittävän pontevia. Loukkaantumisisita kärsineen Rasmuksen voitto muuttaa tilannetta melkoisesti.

Åbergin tavoin veljesten mahtuminen Ryder Cup -joukkueeseen mahdollistuu vain erinomaisilla onnistumisilla karsinnan loppuvaiheen isoissa kisoissa.

Scottich Open ja erityisesti The Open ovat kisoja, joissa menestyminen painaa vaakakupissa huomattavasti muita enemmän.

tulospalvelu PGA Tour

tulospalvelu DP World Tour

Ryder Cup, Euroopan pistetilanne

Maailmanlista, Euroopan pelaajat

Etsi luettavaa