Hyppää sisältöön

Sensaatiomaisen Kurt Kitayaman European Tourin matka sai jo toisen kruunun Omanissa!

Kurt Kitayama on osoittanut

European Tourin osakilpailu Omanissa päättyi Kurt Kitayaman juhliin! Yhdysvaltalainen oli läpi viimeisen takaysi vahvasti haastajan asemassa, mutta osoitti hermonsa nousemalla kahdella hienolla birdiellä kisan voittoon varsinaisella peliajalla.

European Tourin osakilpailu Oman Open päättyi Kurt Kitayaman voittoon. Kilpailu oli läpi viimeisen kierroksen todella tasainen ja kärkeä jakoi viimeisenkin päivän aikana yli viisi pelaajaa. 

Kitayama oli menettää mahdollisuutensa kolmeen puttiin 12:nnella, jossa sortui vain pariin ja tippui kaksi lyöntiä ison kärkinipun perään. Pelaajat toisensa jälkeen kuitenkin hyytyivät haastavassa tuulessa bogeihin ja Kitayama sinnitteli hyviä pareja. 

Viimeisellä viheriöllä ranskalaisella Clement Sordetlla oli mahdollisuus päästä maaliin tuloksessa -7, mutta hän otti kolme puttia viimeisellä viheriöllä ja tippui kuusi alle tulokseen. Tässä vaiheessa ennakkosuosikki oli toiseksi viimeisellä väylällä ollut Max Kiefer, joka löi puhtaan duffin lähestymisessään ja teki bogin. 

Kitayama oli chipannut lähes eaglen sisään 16:nnella ja noussut vain lyönnin päähän. Käänteentekevä tapahtumasarja tapahtui juuri 17:nnellä, jossa Kitayaman lähestyminen päätyi viiteen metriin, Kieffer chippasi vain vähän lähemmäs duffinsa jälkeen. 

Mauritiuksella uransa avausvoiton napannut Kitayama laittoi puttinsa sisään ja nappasi hetkessä kärkipaikan yksin itselleen! Viimeisellä viheriöllä Kitayamalle riitti kaksi puttia kun Max Kieffer ei saanut omaa birdietään sisään. 

”Jaksoin pysyä kärsivällisenä vaikeissa olosuhteissa. Tiesin, että lopussa on par-vitonen, johon on pakko tehdä birdie. Sen lisäksi ajattelin, että yksi vielä niin homma voi olla kotona. Kun Max laittoi ohi tiesin, että liruttelemalla viereen voitto on minun. Tiesin tilanteen ja katsoin tulostauluja, joka oli todella tasainen jatkuvasti”, iloinen voittaja kertoi. 

25-vuotias otti rutiinilla kaksi puttia viidestä metristä ja pääsi nostamaan jo toista pokaalia. Tutkimusmatka European Tourille on ollut todellinen läpimurto, sillä hän pääsi kiertueelle ensin läpäistyään kaikki kolme karsintavaihetta viime syksynä. 

Toista sijaa jakoivat lopulta Max Kieffer, Jorge Campillo, Clement Sordet ja Fabrizio Zanotti. Mikko Korhonen oli ainoa suomalainen, joka pelasi viikonloppuna sijoittuen lopulta 31:nneksi. 

Etsi luettavaa