Hyppää sisältöön

Selkävamma Ernie Elsin harmina ennen US Openia: ”Toivon kuntoutuvani Pebble Beachin kilpailuun”

Ernie Elsille osallistuminen US Openiin on uran 27:s

Syksyllä 50 vuotta täyttävä legenda on yksi 12:sta US Openiin osallistuvasta vanhasta mestarista. Skandinaaveja kisassa on mukana viisi.

Ernie Elsille myönnettin huhtikuun lopulla jo toisen kerran peräkkän villi kortti US Openiin. Vuosina 1994 ja 1997 kisan voittaneen Elsin lisäksi vain Hale Irwin  on saanut peräkkäisen kutsun kolmasti voittamaansa kisaan.

Perustelut Elsin ottamiselle mukaan perustuvat kunniotukseen etelä-afrikkalaisen aiempiin saavutukseen, osittani myös hänen kapteeniuuteensa Presidents Cupissa joulukuussa 2019 . USA:n ja muun maailman joukkueen väliselle kisalle halutaan antaan kaikki mahdollinen huomio. USA:n kippari Tiger Woods saa mediatilaa riittävästi, Els tarvitsee nykykunnollaan tukea pysyäkseen otsikoissa.

Kuluva kausi on ollut Elsille hyvin vaikea etenkin USA:ssa, jossa paras sijoitus on 20:s. Maailmanlistan sijaluku on käynyt jo 500:n huonommalla puolella. Edellisestä voitosta on aikaa lähes tasan kuusi vuotta.

Elsin osanotto Pebble Beachin kentällä järjestettävään majoriin on vielä epävarma. Viikonloppuna pelatusta Jack Nicklauksen kutsukisasta hän joutui jäämään pois selkävaivojensa vuoksi.

Els on loistanut kahdessa aiemmassa Pebble Beachissa pelatussa US Openissa. Vuonna 2000 hän jakoi kakkostilaa, Tiger Woods voitti 15 lyönnin erolla. 2010 Graeme McDowell nousi sankariksi, superyllättäjä Gregory Havret oli toinen ennen Elsia, Phil Mickelsonia ja Woodsia.

Uran viimeinen US Open?

Elsille US Open tulee olemaan uran 103:s major. Pelko siitä, että US Openit olisivat kesäkuun puolivälin jälkeen hänen osaltaan taputeltu, on hyvin suuri.  Mastersin ja PGA Championshpin hän pelasi viimeksi 2017, Open Championshipiin portit pysyvät vielä pitkään auki, sillä US Openista poiketen ainakin tällä hetkellä vanhat mestarit pääsevät mukaan eläkeikään asti.

Pebble Beach on Augustan ohella USA:n maineikkain ja tarunhohtoisin kenttä

Pebble Beach on Augustan ohella USA:n maineikkain ja tarunhohtoisin kenttä

GETTY IMAGES

Pebble Beachin kisaan osallistuu 12 entistä US Openin mestaria. Näistä Woodsilla on kolme voittoa, Brooks Koepkalla ja Elsilla molemmilla kaksi.

Maanantaina pelattiin Walton Heathin (Englannin) lisäksi karsintoja ympäri USA:n. Major-voiton saavuttaneista  itselleen paikan kisaan selvittivät Jason Dufner ja hyvin yllättäen Mike Weir.

Marcus Kinhultille US Open tulee olemaan uran toinen major-kilpailu

Marcus Kinhultille US Open tulee olemaan uran toinen major-kilpailu

GETTY IMAGES

Marcus Kinhultin läpimeno Euroopan karsinnasta nostaa skandinaavien määrän viiteen. Syväjäässä lähes koko kauden pelanneiden Henrik Stensonin ja Alex Norenin lisäksi maailmanlistan kautta  kutsun saivat Lucas Bjerregaard sekä Torbjörn Olesen.

Etsi luettavaa