Hyppää sisältöön

”Big Mama” JoAnne Carner (84-v) alitti U.S. Senior Women’s Openissa ikänsä: ”Harjoittelen paljon, kyllä tämä tuntuu hyvältä”

JoAnne Carner kruunasi avauskierroksensa birdieen, joka toi tulokseksi 80,+8. KUVA: GETTY IMAGES

Naisgolfin legendoihin kuuluva JoAnne Carner jätti 50-vuotiaiden majorissa taakseen 11 kilpasiskoaan pelattuaan kaksi ensimmäistä kierrosta 5 359 metriä pitkällä Waverley Country Clubilla tuloksin 80-87,+23.

U.S. Senior Women’s Openia on pelattu vuodesta 2018. 84-vuotias JoAnne Carner on osallistunut kisoihin joka kerta, vaikka nuorimmat kilpailijat ovat häntä nykyään jo 34 vuotta nuorempia.

Carnerin ansiolista amatöörinä ja ammattilaisena on hyvin poikkeuksellinen. Hän on voittanut LPGA:lla 43 kilpailua, näistä kaksi on majoreita.

U.S. Women´s Openin voittopokaalissa on Carnerin nimi vuosien 1971 ja 1976 kohdalla.

Amatöörinä kirkkaimmat saavutukset ovat U.S Girls Junior Openin sekä U.S Women´s Amateur Openin voitot.
Näiden kolmen kisaan voittoon hän on yltänyt ainoana pelaajana maailmassa.

Carner on myös iäkkäin (65-v) pelaaja, joka on selvinnyt jatkoon LPGA:n kilpailussa.

Portlandissa, Oregonin osavatiossa meneillään olevassa U.S. Senior Women´s Openissa Carner pelasi ikäisekseen naiseksi valtavan pitkää (5 359 metriä) kenttää.

”Peli tuntui hyivältä. Olen harjoitellut todella paljon. Joudun lyömään lähestymisiin lähes kaikilla väylillä puukolmosta, ja missaan viheriöitä. En saa avauksiani riittävän korkealle ja pitkälle”, Carner analysoi esityksiään.

Torstaina pelaamansa tulos 80,+8 alitti hänen ikänsä neljällä lyönnillä. Avauspäivän viimeiselle väylälle (kentän 9.) Carner teki birdien.

Kun huomioidaan kentän mitta, joka on lähes sama kuin Suomessa keskimäärin keltaisilta tiiauspaikoilta lyötävä matka, on suoritus todella kova.

Carnerille iän alittaminen ei luonnollisesti ollut ensimmmäinen. Hän on kyennyt samaan U.S. Senior Women´s Openissa viidesti aiemmin.

Kilpailua johtaa Skotlannin Catriona Matthew (-4), Annika Sörenstam (+1) lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle viiden lyönnin takamatkalta, jaetulta kolmannelta sijalta. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa