Hyppää sisältöön

Linn Grantin lähestyminen osui katsojaa päähän: ”Aivan kuin pallo olisi osunut puuhun”

Linn Grantin ajatukset harhailivat epäonnisen tapaturman johdosta vieden menestymismahdollisuudet Women´s Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

Kolmen lyönnin päässä kärjestä viimeiselle kierrokselle lähteneen ruotsalaistähden keskittymiskyky hävisi ensimmäisen reiän lähestymisen osuttua ilmassa seniori-ikäistä katsojaa päähän.

Linn Grant nousi lauantain kierroksen toiseksi parhaalla tuloksella (-4) Women´s Openin voittotaistoon, vain kolmen lyönnin päähän kärkiparista Lilia Vu ja Charley Hull.

Finaalikierros alkoi kuitenkin dramaattisesti Grantin lähestymisen osuessa lennossa epäonnista katsojaa päähän.

”Kuulin äänen, aivan kuin pallo olisi osunut puuhun. Tapahtuma tuntui uskomattomalta. Minun oli vaikea päästä tilanteesta ohi. Halusin tietää, kuinka osuman saanut mies voi”, Grant kuvaili kokemustaan.

Osuman kohde, seniori-ikäinen katsoja toimitettiin hoitoon. Hän sai verta vuotavan vamman päähänsä, joka sidottiin jo tapahtumapaikalla.

Grant onnistui tekemään ykköselle parin, mutta ajatuksia oli vaikea pitää pelissä. Hän teki bogeyn kakkoselle sekä kolme bogia putkeen väylille 5-7.

Kierrostulos oli yhdeksän lyöntiä korkeampi kuin fantastisesti viikonlopun pelanneella Vu’lla (72-68-67-67,-14)

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun osuin katsojaan. Myöhemmin kierroksen aikana kuulin, että mitään vakavampaa ei lopulta tapahtunut”, Grant jatkoi Svensk Golfille antamassaan haastattelussa.

Grantin sijoitukseksi tuli 11:s, joka on kuudessa ammattilaisena pelaamassaan majorissa toiseksi paras.

Etenkin majoreissa ruotsalaistähdeltä odotettiin kauden aikana huomattavasti nähtyä kovempia suorituksia.

Lontoosta Grant suuntasi Ruotsiin, jossa ohjelmassa on golfista irrottautumista, muun muassa ratsastusta. Grant pelaa LET:n kisan Tanskassa. Syksyn tärkein tapahtuma on syyskuun lopulla Solheim Cup Espanjassa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa