Hyppää sisältöön

Seitsemännellä kuukaudella raskaana oleva Amy Olson U.S. Women´s Openissa: ”Tulen muistamaan tämän lopun elämääni”

Amy Olson saa torstaina melkoisesti TV-aikaa Pebble Beach Golf LInksilla käynnistyvässä U.S. Women´s Openissa. Kuva: GETTY IMAGES

Raskaana oleminen ei estä golfin pelaamista, eikä kilpailemista. Amy Olson lähtee Pebble Beach Golf Linksille torstaina pelaamaan majoria raskausviikolla, joka on 30.

Amy Olson monet muistavat kolmen vuoden takaisesta U.S. Women´s Openista, jota hän johti kolmen kierroksen jälkeen.

Lauantai-iltana hän sai kuulla miehensä isän yllättävästä kuolemasta. Kisapaikalla ollut aviomies lensi välittömästi äitinsä ja veljensä tueksi Dakotaan.

Olson pelasi viimeisen päivän kuin sumussa, sijoittuen kuitenkin toiseksi. Voiton vei ensimmäistä kertaa tarunhohtoisimmassa majorissa pelannut Korean A Lim Kim.

Olson on pelannut LPGA:lla kaudesta 2014, mutta on jäänyt ilman ykköstilaa, vaikka maailmanlistan sijoitus oli parhaimmillaan 24:s, ja neljän perättäisen kauden jälkeen nimi löytyi sijoilta 40-60.

Olson on U.S Women´s Openin lisäksi jäänyt hopealle majoreissa myös Evian Championshipissa, ja kahdessa tavallisessa Tourin kisassa. Kyseessä on siis kovan potentiaalin omaava pelaaja, jonka olisi todennäköisyyslaskelmien mukaan pitänyt voittaa yksi tai useampiakin kisoja pääkiertueella.

USA:ssa hänestä ennakoitiin amatööriuran jälkeen supertähteä, sillä hän rikkoi yliopistokisojen voittoennätyksen joka oli legenda Julie Inksterin (17) nimissä. Olson ylsi North Dakota State Universityn riveissä henkilökohtaiseen voittoon 20 kertaa.

Karsintojen kautta mukaan

Olsonin osallistuminen torstaina käynnistyvään majoriin on tullut muutaman mutkan kautta ja yllättäen.

Hän sai tammikuun 13:s vahvistuksen sille että oli raskaana. Rajoitetulla kortilla LPGA:n kisoihin kuluvalla kaudella osallistuva Olson on pelannut tämän jälkeen vain kolme kisaa, joissa paras sijoitus on 61:s, kahdessa muussa hän karsiutui.

Paikka aukesi kuitenkin yllättäen toukokuun loppupuolella Minnesotassa pelatusta karsintafinaalista, jossa hänen kahden kierroksen tuloksensa oli -6.

Majoriin valmistautuminen on ollut Olsonille normaalista poikkeava kokemus. Massaa tulee lisää, mailan vauhti on vähentynyt, puttiasentoaan hän on joutunut muuttamaan, jotta oikea käsi pääsee kulkemaan omaa liikerataansa.

“Tulen muistamaan tämän kilpailun lopun ikääni.Se, että meitä on raskauteni vuoksi käytännössä kaksi kulkemassa väyliä pitkin tuntuu upealta.”

”Pebble (Beach Golf Links) kenttänä tekee tapahtumasta erityisen upean”, Olson hehkutti kisapaikalla mediatilaisuudessa.

Pääkiertueilla ja majoreissa on useasti aiemminkin kiertänyt pelaajia, jotka ovat 5-7 kuukaudella raskaana.

Vaikka Olson veikin Julie Inksterin yliopistokisojen voittoennätyksen, Inksterillä on yksi ennätys, jota tuskin pian tai koskaan rikotaan.

Seitsemästä majoristaan Inkster on voittanut peräti neljä äidiksi tultuaan.

Ensimmäiselle kierrokselleen Amy Olson pääsee päivän kolmannessa ryhmässä kello 17.22 Suomen aikaa.

Pebble Beachin majoring jälkeen Olson jää äitiyslomalle.

”En kykene vielä arvioimaan sitä, palaanko enää pääkiertueelle ja mahdollisesti U.S. Women´s Openiin”, hän vastasi kysymykseen uransa jatkumisesta.

U.S. Women´s Open 2023

  • Kilpailu pelataan ensimmäistä kertaa Pebble Beach Golf Linksilla 6.-9.7
  • mukana 156 pelaajaa
  • voittoa puolustaa Australian Minjee Lee
  • palkintopotti 10 000 000  $ on suurin naisten kilpagolfissa

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorana:

  • torstaina klo 23.00-06.30
  • perjantaina 23.00-06.30
  • lauantaina 22.00-04.30
  • sunnuntaina 22.00-05.00

Tulospalvelu U.S. Women´s Open

Etsi luettavaa