Hyppää sisältöön

Seitsemän vinkkiä, joita noudattamalla olet parempaa peliseuraa

KUVA: GETTY IMAGES

Millainen on hyvä golfkaveri? Ainakin avulias, positiivinen, huomaavainen ja ripeä. Tässä seitsemän vinkkiä, joita noudattamalla sinustakin voi tulla haluttua peliseuraa.

1. Ole kohtelias ja avulias

Tervehtiminen ykkösen tiillä ja kiittäminen pelistä päätösviheriöllä. Näiden pitäisi olla itsestään selvyyksiä. Pyri niiden lisäksi olemaan huomaavainen koko kierroksen ajan. Vedä pelikaverin kärryjä tarvittaessa tai paikkaa hänen puolestaan alastulojälki viheriöllä. Pieniä asioita, jotka jäävät kanssagolfarien mieleen.

2. Seuraa pelikaverin palloa

Katso pelikumppanisi lyönti ja seuraa, minne pallo päätyy. Mikään ei tunnu golfarista niin mukavalta kuin lyöntien säästäminen hereillä olevan pelikaverin ansiosta. Jos pallo meinaa kadota, auta löytämään pallo.

3. Ole positiivinen

Kukaan ei halua pelata murjottajan kanssa. Jos pelisi ei kulje, tsemppaa hymy naamalle ja ajattele positiivisia asioita. Paha mieli tarttuu porukkaan.

4. Älä neuvo pyytämättä

”Ethän pahastu, mutta…”

Kyllä. Yleensä pelaaja pahastuu, vaikkei kehtaa sitä sinulle ääneen sanoa. Pidä siis vinkit ominasi, vaikka toimisit täysin pyyteettömästi. Jos joku pyytää neuvoasi esimerkiksi svingin suhteen kentällä, mieti oletko oikea henkilön antamaan niitä, vai pitäisikö pikemminkin suositella asiantuntevaa PGA-valmentajaa…

5. Kehu, kun on aihetta

Kehu pelikaverin hyviä lyöntejä, mutta otathan huomioon lyöjän taitotason. Kilpapelaaja odottaa lyönniltään enemmän kuin klubipelaaja, joten älä hukuta pelikaveriasi ylisanoihin. Taitavinkaan pelaaja ei lyö omasta mielestään 72:ta hyvää lyöntiä kierroksen aikana.

6. Pelaa ripeästi

Aika on rahaa. Älä tuhlaa pelikaverisi aikaa pelaamalla hitaasti. Se tuskastuttaa ja aiheuttaa kitkaa kierroksen aikana ryhmän sisällä.

7. Vältä puhumasta omasta pelistä

Jos olet Tiger Woods, silloin haluamme imeä kaiken tiedon pelistäsi, mutta muussa tapauksissa – säästä meidät yksityiskohdista.

Etsi luettavaa