Hyppää sisältöön

Seitsemän suomalaista jatkoon Vierumäellä – Lassi Burman teki hurjan nousun

Lassi Burmanin päätyömaa on Pro Golf Tour, jossa hänen paras sijoituksensa on 11:s. KUVA Tomi Natri

Ulkomaalaispelaajat ottivat estradin haltuunsa Cooke Coursella, jolla pelattavassa Vierumäki Finnish Challengessa Juuso Kahlos (-8) on suomalasista parhaana 13. Lassi Burman (73-66,-5) teki isäntämaan pelaajista kovimman nousun.

Aamupäivällä pelanneet ottivat olosuhteista kaiken ilon irti Vierumäki Finnish Challengen toisella kilpailukierroksella.

Tuulta ei aluksi ollut lainkaan. Ja kun tuuli lopulta alkoi heräillä, sen suunta oli enimmäkseen otollinen. Par oli paperia. Kolme pelaajaa aamupäivän ryhmistä pelasi 62, kaksi muuta 63.

Kärjessä kahden kierroksen jälkeen on Marc Hammerin, Freddy Schottin ja Björn Åkessonin muodostama kolmikko yhteistuloksella -14. Hammer ja Schott ovat saksalaisia, Åkesson ruotsalainen.

Hammer voitti heinäkuussa Challenge Tourin Itävallan osakilpailun, Schott puolestaan on yltänyt kaudella jo viidesti top kymppiin. 

Åkesson kuvasi hyvin aamun ja aamupäivän tunnelmia kiertueen mediatiimille antamassaan haastattelussa.

”Kaikki oli tänään helppoa. Tuli birdiejä, ja sitten lisää birdiejä, tällaista golfia haluaisin aina pelata.”

Lassi Burmanin putit upposivatS

Suomalaisilla ei kulkenut aivan yhtä kitkattomasti. 23-vuotiaan Lassi Burmanin 66,-6 oli hienoin onnistuminen. Se nosti häntä tuloslistalla yli 60 sijaa jaetulle 44. sijalle.

Satelliittikiertueisiin lukeutuvalla keskieurooppalaisella Pro Golf Tourilla toista kautta pelaava Burman osallistuu Vierumäellä uransa ensimmäiseen Challenge Tour -kilpailuun.

”Hienoa selvittää cut heti ensimmäisellä yrittämällä. Oli hyvää lyömistä koko päivä, ja tänään upposivat nekin putit, jotka eilen jäivät kupin reunalle. Kruununa tietysti 9. ja 13. reiälle tehdyt eaglet.”

Suomalaisista korkeimmalla tuloslistalla on 13. tilaa jakava Juuso Kahlos kuusi lyöntiä kärkikolmikon takana. Hän on viimeksi pelannut haastajakiertueella viime kauden puolella.

”Korttiin ei tullut yhtään bogia, joten hyvällä tavalla tylsä kierros. Putti on ollut terävässä kunnossa. Par- viitosiin olen erityisen tyytyväinen, olen pelannut ne yhteensä kuusi alle.”

Burmanin kanssa samassa ryhmässä pelanneella kokeneella Roope Kakolla oli kaksijakoiset tunnelmat.

”Pelasin tosi hyvin, mutta griineillä olin huono. Mukava kuitenkin olla mukana viikonloppukierroksilla. Oli kiva katsoa, kun nuori poika tykitti.”

Lauantaina aikaiset startit

Suomalaisia pääsi jatkoon seitsemän: Juuso Kahlos (-8), Antti Ahokas (-6), Casper Simberg (-6), Rasmus Karlsson (-6), Roope Kakko (-5), Lassi Burman (-5), Oliver Lindell (-4).

Lauantaina startteja jatketaan ykköseltä ja kympiltä alkaen 6.45. Kärkikolmikko lähtee 8.46, joten pelin pitäisi päättyä 13.45 mennessä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa