Hyppää sisältöön

Sebastián Muñoz omilla luvuillaan Dallasissa – 10 viimeistä reikää kymmenen alle parin

Sebastian Munozilla oli torstaina Dallasissa pöljä päivä. KUVA: GETTY IMAGES

29-vuotias kolumbialainen on unelmakierroksensa jälkeen neljän lyönnin johdossa AT&T Byron Nelson Championshipissa. Torstain tulos oli 60, 12 alle parin.

Väärä teksasilainen johtaa.

Näinkin voidaan todeta Dallasissa pelattavan PGA Tourin kisan tuloslistasta torstain jälkeen.

Kolumbian Sebastián Muñoz opiskeli University of North Texasissa vuoteen 2015 asti.

Ammattilaiseksi siirryttyään hän raivasi tiensä pääkiertueelle jo kaudeksi 2017, ja on tehnyt varsin hyvää nousua terävimmän kärjen takana.

Supertähdet Scottie Scheffler, Jordan Spieth ja Justin Thomas jäivät täysin seinäruusuiksi Dallasissa TPC Craig Ranchin 6829 metrin mittaisella kentällä.

Pääosaan nousi Muñoz, joka pääsi vauhtiin tehtyään eaglen kentän yhdeksännellä. Sisääntulossa kolumbialainen takoi kahdeksan birdietä pelaten siis kymmenen viimeistä reikää kymmenen alle.

Kolumbialainen menee historian kirjoihin kierrrostuloksellaan 60 siksi, että hän on ensimmäinen joka on yltänyt tähän kahdesti saman kauden aikana.

Marraskuussa, mutta samalla kaudella 2021-2022, hän teki saman tuloksen RSM Classicin avauskierroksella. Lopulliseksi sijoitukseksi tuli kolmas.

Muñoz on suurelle osalle golfia seuraavista varsin tuntematon pelaaja. Näyttöjä on kuitenkin jo usean perättäisen vuoden ajalta PGA Tourilta.

Toistaiseksi ainoan voittonsa hän saavutti syksyllä 2019. Maailmanlistalla hän on ollut yhtämittaisesti alkuvuodesta 2020, paras sijoitus on 55.

Majoreissa menestys on jäänyt vaatimattomaksi. Toukokuun Players Championshipin viimeiselle kierrokselle Muñoz lähti lyönnin päässä kärjestä viimeisessä ryhmässä.

Ote ei pitänyt, lopulliseksi sijoitukseksi tuli 33.

Byron Nelson Champpionshpin avauspäivän Strokes Gained -tilastossa tuloksen 60 pohjana olivat vähemmän yllättävästi lähestymiset (+4,47 lyöntiä) ja puttipeli (+4,27).

Kierroksen keskivertotulosta (70,25) hän oli yli kymmenen lyöntiä parempi.

Toista sijaa jakavat pelaajat ovat neljän lyönnin päässä.

Maailmantähdistä lähimpänä ensimmäisen kierroksen komeettaa ovat tuloksen 67,-5 tehneet Dustin Johnson, Joaquin Niemann, Jordan Spieth ja Scottie Scheffler.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa