Hyppää sisältöön

Se on siinä – viiden pisteen Molinari ratkaisi voiton Euroopalle

Thomas Bjørn otti karhun syleilyyn Euroopan sankarin Francesco Molinarin.

Eurooppa voitti ylivoimaisesti Ryder Cupin. Ratkaisevan pisteen Euroopalle toi Francesco Molinari, joka voitti kaikki viisi otteluaan.

Euroopan joukkue oli lopulta ylivoimainen, vaikka ensimmäisissä otteluissa Yhdysvallat oli vahvempi ja taistelu Ryder Cupista näytti yhdessä vaiheessa menevän tiukaksi sunnuntaina.

Jenkit nousivat parhaimmillaan pisteen päähän, mutta Jon Rahmin, Ian Poulterin, Thorbjørn Olesenin ja Francesco Molinarin otettua voitot ja Paul Caseyn napattua puolikkaan pisteen Brooks Koepkalta, varmistui voitto Euroopalle.

Ratkaisevan pisteen toi Molinari, vaikka Euroopan voitto oli jo varmistanut aiemmin, kun kaksi Euroopan peliä oli samaan aikaan dormiessa eli tilanteessa, jossa Yhdysvallat pystyi korkeintaan tasaamaan tilanteen.

Loppupisteet olivat lopulta 17,5–10,5, kun Alex Noren päätti viimeisen ottelun huikeaan silmämääräisesti arvioituna noin 15 metrin birdieen päätösreiällä. Se riitti 1–0-voittoon Bryson DeChambeauta vastaan.

Bjørn ylpeä joukoistaan

Euroopan joukkueen kapteeni Thomas Bjørn kiitteli vuolaasti joukkojaan televisiohaastattelussa.

”Tämä on ollut helppoa, he (pelaajat ) tekivät sen helpoksi. Minun piti vain johtaa heitä oikeaan suuntaan”, Bjørn kiitteli.

Bjørnin vähätteli kuitenkin omaa työtään. Hänellä oli tärkeä rooli kentän virittämisessä eurooppalaisia suosivaan kuntoon.

Euroopan joukkueen yhteishenki oli ylivertainen yhdysvaltalaisiin nähden. Joukkueen jäsenet näyttivät viihtyvän aidosti yhdessä.

Garciasta kaikkien aikojen pistemies

Molinarin lisäksi Euroopan tämän päivän suuria sankareita oli Sergio Garcia, joka otti voiton Rickie Fowlerista, ja hänestä tuli samalla Euroopan kaikkien pistemies Ryder Cupissa.

Garcialla on nyt 25,5 pistettä, kun Nick Faldo ehti kerätä urallaan 25 pistettä.

”Mikä viikko tämä on ollut. Vuosi on ollut vaikea, olen kiitollinen Thomakselle, että hän valitsi minut ja uskoi minuun”, Garcia kiitteli.

”Se merkitsee minulla paljon, mutta loppujen lopuksi kyse on joukkueesta ja olen onnellinen, että olen voinut auttaa joukkuetta pisteillä, joita olen tuonut joukkueelle.”

Poulter teki sen taas

Suuri sankari oli myös Ian Poulter, jonka Ryder Cup -tilaston kaksinpeleissä hakee vertaistaan. Poulter voitti tänään maailmanlistan ykkösen Dustin Johnsonin upealla pelillä.

Johnson upotti lopussa muutaman mammuttiputin, mutta Poulterin peli oli tänään silti liian vahvaa. Ottelu päättyi 18. reiälle tilanteeseen 2–0.

Voitonjuhlissa Poulter puki ylleen postilaatikko asun. Häntä on kuvattu postimieheksi, koska Ryder Cupissa hän vie asiat perille (engl. deliver).

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa