Hyppää sisältöön

Se on voitto tai ei mitään – Matias Honkala aloitti Nordic Leaguen finaalin loistavasti

Matias Honkala taistelee paitsi voitosta myös Challenge Tourin paikasta Nordic Leaguen finaalissa.

Matias Honkala aloitti voiton metsästämisen lupaavasti Nordic Leaguen finaalissa.

4 668 pistettä. Tämän verran enemmän pisteitä pitää Matias Honkalan saada enemmän kuin Islannin Axel Boassonin, Nordic Leaguen päätöskilpailusta Road to Europesta noustakseen rankingissa viidenneksi ja ensi vuodeksi Challenge Tourille. Kilpailu pelataan Møn Golf Resortissa, Tanskassa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 24-vuotiaan sipoolaisen täytyy voittaa päätöskilpailu, eikä Boasson saa sijoittua liian korkealle tuloksissa. Honkalalla on myös mahdollista nousta voitolla myös Norjan Andreas Halvorssenin ja Ruotsin Per Längforsin ohitse.

Ero Halvorsseniin on 5 021 ja Längforsiin 5 305 pistettä, kun kilpailun voittaja saa 6 000 pistettä.

Avauskierroksen jälkeen tilanne näyttää lupaavalta, sillä Honkala on kilpailussa loistavasti toisena vain lyönnin päässä kisaa johtavasta Ruotsin Oliver Gillbergistä.

Suomalainen pelasi kierroksen 65 lyönnillä eli seitsemän alle parin. Siitäkin huolimatta, että hän teki etuysillä bogin ja takaysillä tuplan. Birdiejä kertyikin sitten peräti kymmenen; hän paitsi aloitti myös lopetti kierroksen kolmeen perättäiseen birdieen.

Valitettavasti myös Boasson onnistui. Hän jakaa seitsemättä sijaa tuloksella 68 (-4), mikä todennäköisesti riittäisi pitämään hänet Honkalan edellä, vaikka Honkala kisan voittaisikin.

Längfors (-5) jakaa puolestaan neljättä sijaa, kun taas Halvorssen (-2) on jaetulla 16. sijalla. Tiukaksi siis menee.

Finaalikilpailussa pelataan kolme kierrosta. Honkalalla ei ole vielä voittoa tältä kaudelta, joten ensimmäinen ykköstila tulisikin sitten sitäkin makeampaan paikkaan.

TulospalveluRanking

Etsi luettavaa