Hyppää sisältöön

Se oli sittenkin Rory – McIlroy päihitti Koepkan Vuoden pelaaja -kisassa

Rory McIlroy oli kaikin puolin onnistunut kausi.

Tyytyväinen Rory McIlroy yllättyi itsekin hieman valinnastaan.

Rory McIlroy on valittu PGA Tourin Vuoden pelaajaksi. Valinta oli hänelle uran kolmas, sillä McIlroy voitti arvostetun palkinnon myös vuosina 2012 ja 2014.

Aiemmista kerroista poiketen McIlroyn ei tarvinnut tällä kertaa voittaa yhtään major-kilpailua. Sen sijaan hänet kruunattiin FedEx Cupin kuninkaaksi, ja lisäksi hän voitti The Players Championshipin, josta PGA Tour mielellään puhuu vuoden viidentenä major-turnauksena. Lisäksi McIlroy voitti Kanadassa pelatun PGA Tourin kilpailun.

Käytännössä valinta oli kahden kauppa, sillä toinen vahva ehdokas Jack Nicklaus -palkinnon saajaksi oli Brooks Koepka, joka voitti tänä vuonna PGA Championshipin sekä yhden WGC-kilpailun ja yhden tavallisen PGA Tourin kilpailun.

Moni piti Koepkaa suosikkina major-voiton ansiosta ja se, että palkinto ei mennyt toista kertaa peräkkäin majorien erikoismiehelle, yllätti myös pohjoisirlantilaisen. Rory oli aiemmin sanonut, että ottaisi mielellään palkinnon vastaan, mutta ymmärtäisi hyvin, jos sen saisi Brooks Koepka.

Vuoden pelaaja -palkinnon saajan päättävät pelaajat äänestämällä. Vuoden tulokkaaksi eli Arnold Palmer -palkinnon saajaksi valittiin Etelä-Korean Im Sung-Jae.

Etsi luettavaa