Hyppää sisältöön

Se lensi tuulettimeen – golftähden uusi bägikumppani aiheutti somekohun

Carly Booth ei kerännyt irtopisteitä uudesta sponsoristaan.

Carly Booth sai uuden sponsorin Saudi-Arabiasta. Skottipelaaja poisti Instagram-päivityksenä somemyrskyn seurauksena.

Skotlantilainen ammattilainen Carly Booth, 26, on solminut uuden yhteistyösopimuksen, jossa hän promotoi Saudi-Arabiaa golfmaana. 

Kaksinkertaisen Ladies European Tour -voittajan uusi sponsori on aiheuttanut kovasti pahaa verta somessa. Syynä on tietenkin Saudi-Arabian heikko ihmisoikeustilanne ja naisten heikko asema maassa.

Booth iloitsi uudesta bägikumppanistaan Instagramissa aiemmin tällä viikolla seuraavasti:

 ”Minulla on kunnia edustaa Golf Saudi -yhtiötä, koska he panostavat naisten urheiluun. Vaikka Saudi-Arabian kulttuuri on erilainen kuin muualla maailmassa, he tekevät kaikkensa, jotta tytöt ja naiset voisivat tutustua urheiluun ja elää onnellista elämää”, Booth kirjoitti.

Pieleen meni, eikä kestänyt kauan, kun somemyrsky oli valmis. Somesta kohu levisi myös perinteiseen mediaan.

”Ehkä sinun pitäisi googlata naisten oikeudet Saudi-Arabiassa, ennen kuin kerrot mielipiteitäsi”,  yksi kirjoitti.

Entinen huippugolfari, nykyinen Guardian-lehden toimittaja Anya Alvarez puolestaan twiittasi: ”Kulttuurisesti erilainen paikka… Naiset saivat juuri oikeuden ajaa autoa, he saavat mennä urheilutapahtumiin, jos he istuvat erillään miehistä ja naisten oikeuksien puolesta kamppailevia tuomitaan kuolemanrangaistukseen. Hienoa, Carly!”

Kritiikkiä sai osakseen myös Skotlannin golfliitto, joka oli maaliskuussa solminut yhteistyösopimuksen Boothin kanssa. Booth toimii naisgolfin lähettiläänä maassa, mutta uuden Saudi-kumppanin myötä moni halusi kyseenalaistaa Boothin sopimuksen.

Booth poisti päivityksen myöhemmin Instagramistaan, jossa hänellä on yli 140 000 seuraajaa, mutta Saudi Golf listataan skottipelaajan verkkosivuille edelleen yhdeksi hänen yhteistyökumppaneistaan.

Skotin peleihin somemyrskyllä ei näyttäisi olevan vaikutusta, sillä hän on parhaillaan 11:ntenä Marokossa pelattavassa LETin kisassa.

Etsi luettavaa