Hyppää sisältöön

Scottie Schefflerilla kuusi lyöntiä kärkeen: ”En pelannut itseäni ulos tästä turnauksesta”

Scottie Schefflerin peli takkuili torstaina eniten avauslyönneissä, joissa hän hävisi kilpakumppaneilleen keskimäärin 1,6 lyöntiä. KUVA: GETTY IMAGES

Iltapäivän tuulisemmassa kelissä yhdessä pelanneet Scottie Scheffler, John Rahm ja Collin Morikawa eivät kyenneet heittämään haastetta kisaa johtavalle Rory McIlroylle.

Scottie Scheffler aloitti maailmanlistan kärkikolmikon kierroksen Southern Hills Country Clubilla muita terävämmmin tehden viidennellä reiällä komealla tavalla eaglen. Tähän ilonpito tuloksen osalta käytännnössä jäikin.

Loput 13 reikää tuottivat kaksi birdietä, mutta myös viisi bogia. Tulos oli 71,+1 ja sijaluku ennen perjantain aamukierrosta tuloslistan ensimmäisessä neljänneksessä, 38.

Viimeisellä väylällä The Mastersin voittanut teksasilainen taisteli itselleen heikon avauksen jälkeen parin.

”Kolme bogia loppuun ei olisi tuntunut hyvältä. Tämä saa illalliseni maistumaan paremmalta”, Scheffler löysi positiivisen mietteen päivästään.

”Olen kuitenkin pettynyt siihen, miten huonosti pelasin sisääntulossa. Viheriötkin allkoivat olla iltapäivällä pomppuisia.Kuusi lyöntiä kärkeen kolmen kierroksen aikana ei ole kirittäväksi. En pelannut itseäni ulos.”

Jon Rahm (+3) oli jo ulosmenon jälkeen kolme yli parin, joka oli myös hänen tuloksensa kierroksen jälkeen.

Collin Morikawa (+2) teki kierroksen alkuun yhdeksän perättäistä paria, sisääntulossa tulos valaht kolmen bogin ja yhden birdien myötä väärään suuntaan.

Tähtikolmikko Scheffler-Rahm-Morikawa pääsee perjantaina matkaan aamusta, Suomen aikaa klo 16.11, ja saa ainakin avauspäivää tuoreemmat viheriöt työmaakseen.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Will Zalatoris löysi puttipelinsä

Vain 26 pelaajaa alitti torstaina parin ja sai kuutosella alkavan tuloksen.

Will Zalatoris pelasi useimpien muiden kärkimiesten tavoin aamupäivällä. Tuloksela 66,-4 hän on jaetulla toisella sijalla Tom Hogen kanssa.

”Löin etenkin kierroksen alkuvaiheilla avauksiani heikosti, ne paranivat loppua kohden. Erittäin poikkkeuksellista oli se, että kuusi birdeistäni tuli reiíllä, joissa avaukseni oli karheikossa”, hän siunaili peliään.

Zalatoris on kärkkynyt ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla kaudesta 2020 alkaen. Varsin usein puttipeli on ratkaisun hetkillä jättänyt hänet nuolemaan näppejään. Tilastojen mukaan hän on kuluvallakin kaudella putteri kädessään viimeisten joukossa..

Southern Hills Country Clubilla 26-vuotias teksasilainen oli viheröillä tulessa ja teki Strokes Gained -tilastossa jäätävän kovan tuloksen +3,59 lyöntiä, jolla oli listakärki.

Jäätävä on myös Zalatorisin saldo kuudessa pelaamassaan majorissa.

Mastersissa meriitteinä ovat toinen ja kuudes sija, PGA Championshipissa hän oli edelliskaudella kahdeksas, sekä US Openissa 2020 kuudes. Kahdessa muussa majorissaan nimen perässsä ovat kirjaimet MC

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät PGA Championshpin suorana.

Perjantaina Antti Vaalaksen selostama ja Riku Soravuon kommentoima päälähetys alkaa kello 21.00 kestäen aamuneljään.

Tarjolla on myös 15.30 alkaen kaksi featured groups -lähetystä, joissa seurataan nimekkäimpien pelaajien ryhmiä. Tämä lähetys kestää 03.30 asti. Näissä selostuskieli on englanti.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa