Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler sortui jälleen puttiinsa Tour Championshipissa: ”Turhauttaa, mutta taistelu jatkuu”

Scottie Scheffler pysyy ihailtavan tyynenä viheriöillä, vaikka puttaaminen on viimeisten kuukausien ajan ollut melkoinen kivireki menestysjahdissa. KUVA: GETTY IMAGES

Maailmanlistan kärkimies oli torstain kierroksellaan tuloslistan kolmas häntäpäästä, silti hän on kokonaistuloksessa vain lyönnin päässä kärkikolmikosta neljäntenä. Päivän kuningas oli Ryder Cup -paikasta taisteleva Collin Morikawa (-9).

Scottie Scheffler lähti viimeiseen FedEx Cupiin finaaleista tasoitusjärjestelmän johdosta tuloksesta -10.

Muut 29 osallistujaa olivat asetelmassa 2-10 lyöntiä takana.

Scheffler aloitti vankasti, kuuden ensimmäisen väylän aikana hän teki kolme birdieä siirtyen jo viiden lyönnin johtoon. Alamäki käynnistyi kahdeksannen reiän bogeylla.

Edellisviikolla kylmään putteriin ja heikkoon lähipeliin voiton viimeisellä yhdeksiköllä menettänyt teksasilainen otti kolmasti kolme puttia, uitti par-kolmosella pallonsa vesiesteeseen ja pelasi koko ryhmän kolmanneksi heikoimman tuloksen (+1).

”Olen todella turhautunut siihen, kuinka tänään pelasin. Minun onneni on, että näin heikon kierroksen jälkeen olen edelleen mukana voittotaistossa.”

”Toiselle kierrokselle lähden taistelemaan”, kentällä takaiskujenkin aikana erittäin rauhallisena ulkoisesti pysyvä teksasilainen vakuutti.

Puttitilastoista löytyy syy Schefflerin ponnettomuudelle voittotaistoissa. Torstaina hän oli listan viimeinen (-3.229) Strokes Gained -tilastossa.

Päivän tähti oli Collin Morikawa (-9) joka jätti East Lake Golf Clubilla Schefflerin kymmenen lyönnin päähän.

Sama mies, joka voitti ammattilaisuransa alkuvaiheilla (2020-2021) kaksi majoria, WGC:n osakilpailun, sekä DP World Tourin finaalikisan (2021) Dubaissa.

Hän oli tuossa vaiheessa maailmanlistan kakkonen ja useimpien asiantuntijoiden käsitysten mukaan nousemassa kestotähdeksi.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Toisin kävi, Morikawa ei ole onnistunut lisäämään voittotiliään, konemaisen varma pallon lyöjä on menettänyt luottonsa svingiinsä. Tuskaa ovat vauhdittaneet pari täydellistä sulamista kärkipaikoilta.

”Pelaamiseni oli torstaina sitä vanhaa hyvää svingaamista, jossa minulla oli kontrolli pallon lentoradasta”, maailmanlistalla 20:ksi pudonnut Morikawa iloitsi.

Viikonlopun kilpailu on hänelle ratkaiseva työnäyte Ryder Cupiin kipuamiseksi.

Avauspäivän jälkeen Morikawa on yhteistuloksessa -10, rinnallaan päivän toiseksi parhaan tuloksen tehnyt Keegan Bradley (-7), sekä Scheffleria kirittänyt edellisviikon voittaja Viktor Hovland (-2).

Voitot kiertävät maailmanlistan kärkinimiä

Scottie Scheffler voitti alkukaudesta Phoenix Openin sekä Players Championshipin. Tämän jälkeen hän on pelannut peräti 13 PGA Tourin USA:ssa järjestettyä kisaa, mukaan lukien kaikki majorit ilman voittoa.

Ennnätyksellisen pitkä kuiva jakso on samoin kriteerein menossa maailmanlistan neljällä ensimmäisellä:

  • 1.Scottie Scheffler, 13 perättäistä kisaa ilman voittoa. Edellinen Players Championship (3/2023)
  • 2. Rory McIlroy, 15 kisaa ilman voittoa. Edellinen CJ Cup (11/2022). (Voitti Euroopassa Scottish Openin (7/2023).
  • 3. Jon Rahm, yhdeksän kisaa ilman voittoa. Edellinen The Masters (4/2023)
  • 4. Patrick Cantlay 19 kisaa ilman voittoa. Edellinen BMW Championship (8/2022)

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät Tour Championshipin suorana kanavillaan.

Tuloslistan 12 ensimmäistä lähtevät matkaan kuudessa viimeisessä parissa perjantaina kello 20.05-21.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa