Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler siirtyi kärkeen – Players Championshipissa hurjaa tulosiloittelua

Caddie Ted Scott (vas.) ja Scottie Scheffler tavoittelevat jo kuudetta yhteistä ykköstilaa 13 kuukauden jaksossa. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykköstilaa tavoittteleva Scheffler (-14) lähtee sunnuntain kierrokselle kaksi lyöntiä Min Woo Leen (-12) edellä. Tom Hoge teki ihanteellisissa olosuhteissa kenttäennätyksen (62,-10). Aaron Rai villitsi yleisön tekemällä ensimmäistä kertaa kisan historiassa 17:lla toisen holarin saman viikon aikana.

Torstain ja perjantain vaativien kelien jälkeen kolmantena kisapäivänä TPC Sawgrassin kentällä pelaajille oli tarjolla ideaaliset olosuhteet tulostehailuun. Ilma oli lämmin, tuulta tuskin nimeksikään ja sateiden jäljiltä viheriöt pitivät erinomaisesti.

Puolet osallistujista ahkeroi pelaamalla aamulla toisen kierroksen loppuun ennen kolmannelle kierrrokselle lähtemistä.

Scottie Scheffler kiersi 26 reikää, näistä toisen kierroksen kahdeksan viimeistä yhdessä Rory McIlroyn kanssa. Ryhmän kolmas pelaaja, maailmanllistan ykkönen Joh Rahm oli vetäytynyt sairastumisen vuoksi jo ennen toisen kierroksen alkua.

McIlroy karsiutui yhteistuloksella +5. Katsomokomennus koitui myös Matt Fitzpatrickin sekä edellisviikon sankarin Kurt Kitayaman kohtaloksi.

Iloisin yllättäjä oli 56-vuotias Jerry Kelly, joka selvitti jatkopaikan kaikkien aikojen iäkkäimpänä Players Champioshipin historiassa. Arnold Palmerin 1980-luvulla tekemä aiempi ennätys (55-v) lukeutui kisan vanhimpiin.

Schefflerin päivä oli mallikas. Hän teki kaksi birdietä kahdeksalla viimeisellä reiällä toisen kierroksen loppuun. Kolmas käynnistyi yhdistelmällä birdie ja eagle, kuuden reiän jälkeen teksasilainen oli kierrostaan neljä alle.

Ote ei herpaantunut seitsemännellä tulleeseen päivän ainoaan bogiin, yhteensä kuuden birdien ja eaglen myötä tulokseksi tuli 65,-7.

Schefflerin musertavaa ylivoimaa tiiltä viheriölle

Ensimmäisen kolmen kierroksen tilastoissa Scheffler on loistanut erityisesti lähestymisissä, joissa Strokes Gained -tilasto on yhteensä yli seitsemän lyöntiä plussan puolella ja sijaluku toinen. Avauksissa ja työskentelyssä viheröiden ympäristössä saldo on myös reilusti plussan puolella , sijaluku molemmissa seitsemäs.

Kolmen kierroksen aikana Scheffler on nämä kolme tilastoa yhdistäen ylivoimainen ykkönen (+14,4). Listalla toisena oleva Gary Woodland (+8,2) on jäänyt kierrosta kohden yli kaksi lyöntiä.

Viheriöillä Scheffler on jättänyt mahdollisuuksia käyttämättä (-0,55), sijaluku 55.

Kaksi aiempaa osallistumista ovat tuottaneet vaatimattomat merkinnät nimen perään ( MC ja 55.). Näistäkin johtuen Scheffler nosti esiin kunnioituksensa Pete Dyen suunnittelemaa kenttää kohtaan.

”The Players Stadium Course on hyvin vaativa tiiltä viheröille. Se mikä saa minut varpailleni, ovat pallon makuut väylän ulkopuolella. Koskaan ei pysty varmuudella tietämään, pomppiiko pallo kohtuulliseen vai todella vaikeaan paikkaan”, Scheffler määrittää.

Australian nuorukainen Min Woo Lee (-12) lähtee kirittäjäksi. Toiseksi viimeisessä parissa ovat Leen maanmies Cam Davis (-10), sekä ensimmäistä voittoaan USA:sta pitkään tavoitellut Tommy Fleetwood (-9).

Supertähtien sarjaan luokiteltavista pelaajista tuskin on sunnuntaina Schefflerin uhkaajiksi. Collin Morikawa (-6), Viktor Hovland (-6), Jordan Spieth (-6) ja Patrick Cantlay (-6) ovat kahdeksan lyönnin päässä.

Tom Hoge ja Aaron Rai tekivät hurjat nousut

Kolmannen kierroksen sankari oli Tom Hoge. Hänen kisansa näytti päättyvän kahteen kierrokseen avauskierroksen tuloksen 78,+6 myötä. Toisella hän paransi tulostaan kymmennellä (68,-4) ja pääsi viimeisenä mukaan viikonlopun kierroksille.

Hogen ilotulitus lauantaina tuotti kentän molemmilla puoliskoilla viisi birdietä.

Fred Couplesin vuonna 1992 tekemä kenttäennätys (63,-9) jota oli kahdeksan muuta pelaajaa, meni historiaan Hogen upotettua viimeisellä viheriöllään (kentän yhdeksäs) kolmemetrisen birdieputin, joka oli päivän kymmenes onnistuminen.

Huomionarvoista edellisen ennätyksen haltijoissa on se, että peräti kuusi yhdeksästä ( Couples, Greg Norman, Jason Day, Martin Kaymer, Brooks Koepka, Dustin Johnson) on pitänyt hallussaan myös maailmanlistan ykkösen paikkaa.

K

Uusi kenttäennätys 62,-10 nosti Hogen tuloslistan kahdeksanneksi kuuden lyönnin päähän Schefflerista. Lauantain onnistuminen pohjautui erityisesti tarkkoihin lähestymisiin, joissa hän oli kierroksen paras (+3,99).

Kenttäennnätystä huomattavasti suuremman kansanjuhlan synnytti Aaron Rai. Hän teki 17:lla hole-in-onen, joka oli meneillään olevan kisan toinen Erityiseksi tapahtuman teki se, että koskaan aiemmin ei kahta holaria ole Players Championshipissa saman kisaviikon aikana tehty.

Ensimmäistä kertaa Players Championshipia pelaava Rai otti kolmella viimeisellä reiällä hurjan kirin, sillä holaria ennen ja sen jälkeen 18:lla hän teki birdiet. Rai (73-69-65,-9) kipusi tuloslistalla neljänneksi.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät kanavillaan kisan viimeisen päivän suorana.

Kärkipari Scottie Scheffler & Min Woo Lee lähtee kierrokselleen kello 19.45 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa