Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler on ylpeä asenteestaan: ”En anna huonojen lyöntien tai puttien pilata päivääni”

Scottie Scheffler on kuluvalla kaudella ollut ylivoimainen tiiltä viheriölle, mutta putteri kädessään usein tilastojen häntäpäässä. Kuva: Getty Images

Scottie Scheffler on ykkössuosikki U.S. Openissa. Kenttäpelissään kilpakumppaniensa edellä jo kuukausien ajan ällistyttävän suurella marginaalilla ollut teksasilainen tarvitsee viikonloppuna vähintään kohtuullisen puttipelin noustakseen voittajaksi Los Angeles Country Clubilla.

Scottie Scheffler on ison valinnan edessä torstain avauskierrokselleen lähtiessään. Jatkaako nykyisellä (Scotty Cameron Special Select Timeless Tourtype GSS tour prototype) mallilla, vai ottaako kauden kolmanteen majoriin uuden työvälineen?

Tätä Scheffler pohti myös varsin diplomaattisin sanankääntein mediatilaisuudessa ennen U.S. Openin käynnistymistä.

”Puttaaminen on muihin pelin osa-alueisiin verrattuna erilaista, toisinaan kummallista. En lukeudu niihin pelaajiin, jotka vaihtavat putteria tiuhaan tahtiin.”

Kolme viimeistä kilpailua kertovat tilastojen osalta kovin synkkää tarinaa Schefflerin puttipelin ongelmista. Hän on ollut murskaavalla marginaalilla ykkönen Strokes Gained -tilastoissa tiiltä viheriölle, mutta onneton putteri kädessään.

Viimeisin, The Memorial Tournament oli näistä uskomattomin näyte pelin kaksijakoisuudesta.

Kenttäpelissä hän oli häikäisevän ylivoimainen ykkönen voittaen kisan keskivertopelaajaa kierrosta kohden viisi lyöntiä. Puttitilastossa maailmanlistan ykkösen sijoitus oli viimeinen neljä kierrosta pelanneista.

Tästä huolimatta hän jäi vain lyönnin päähän uusinnasta, jossa voiton vei Viktor Hovland.

Aivan näin synkkä ei Schefflerin tilanne pidemmällä aikavälillä putissa ole. Listasijoitus viheriöllä on kuitenkin PGA Tourilla viimeisessä kolmanneksessa, sijaluku 148.

Scottie Schefflerille U.S. Open on luonnollisesti erittäin merkityksellinen kisa. Hän voitti U.S. Junior Amateurin jo vuonna 2013. Edelliskaudella Scheffler oli U.S.Openissa jaetulla toisella sijalla Matt Fitzpatrickin voittaessa.

Los Angeles Country Clubilta hänellä on kisakokemusta amatöörien Walker Cupista kaudella 2017.

”Muistin tänne tullessani useita väyliä, mikä ei ole minulle tavallista. Erittäin haastava kenttä. En pelannut 2017 Walker Cupissa erityisen hyvin”, hän kertoi mediatilaisuudessa juniorien haasteottelusta jossa USA:n joukkue kukisti Ison-Britannian ja Irlannin yhdistelmän.

Vastoinkäymisiiin pitää suhtautua oikein

Scheffler on pelannut kalenterivuoden 2023 aikana 13 kisaa ja voittanut niistä kaksi. Kenttäpeli olisi antanut mahdollisuuksia, jopa velvollisuuden useampaankin. Heikoin sijoitus on 12.

Alla oleva listaus pelkästään kahdeksan viimeisen kisan sijoituksista tilastoissa tiiltä viheriölle on murskaava. Yhtä kisaa lukuunottamatta joko ykkönen tai kakkonen, silti vain yksi voitto.

Ensimmäisen ykköstilansa hän saavutti Phoenixisssa ennen jakson alkua.

”Olen erittäin ylpeä kehittyneestä tavastani reagoida asiohin, kun kaikki osaset kentällä eivät toimi.”

”Aiemmin muutama huono svingi tai putti saattoi kaataa päiväni ja viedä tuloksen. Sitä ei ole tapahtunut enää aikoihin. Olen kyennyt huonojenkin jaksojen aikana saavuttamaan hyviä tuloksia ja sijoituksia”, Scheffler kiittelee henkisten valmiuksiensa kehittymistä.

U.S. Openissa hän on taas ison mahdollisuuden edessä. Oletettavaa on, että Scheffler on jälleen kenttäpelissä parhaiden joukossa, mahdollisesti ykkönen.

Puttipelin onnistuminen on kynnyskysymys. Maailmanlistan ykköselle muu kuin voitto olisi luonnollisesti pettymys.

Torstain avauskierrokselleen hän lähtee kahden suosikin ja kalifornialaispelaajan seurassa kello 18.13 Suomen aikaa.

Collin Morikawa voitti ensimmäisen majorinsa, PGA Championshipin kotiosavaltiossaan, San Franciscossa.

Max Homa teki yliopistovuosinaan Los Angeles Country Clubin kenttäennätykseksi tuloksen 61,-9.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa